E adevarat 27 - Explozia cambriana

Adaugat la :  24.10.2017

Daca evolutia ar fi adevarata, dovezile fosile ar trebui sa prezinte un singur tip de viata animala in stratele cele mai de jos, apoi, doua, apoi, patru si asa mai departe. Insa chiar si lui Darwin i-a fost greu sa explice explozia cambriana.

In stratele de roci cambriene se regasesc aproape toate formele primare de viata animala, inclusiv echinoderme, artropode, chiar si cordate. Insa, in stratele precambriene inferioare nu exista nicio urma de fosile de tranzitie. Fiecare fosila e de o complexitate uimitoare !

De exemplu, artropodele cambriene aveau ochi compusi avansati, cum au in prezent libelulele si albinele. Ochii erau formati incat sa permita luminii sa circule prin apa, permitandu-i creaturii sa vada bine. Pentru asta, fiecare ochi trebuia sa aiba peste 3 000 de lentile interconectate.

Ganditi-va ca ochiul omului are o singura lentila !

In rocile cambriene se gasesc si pesti fosilizati care seamana cu mixinele si amfiocsii din prezent. Acei pesti aveau schelete complet formate in interiorul corpului, spre deosebire de artropodele cambriene, precum trilobitii.

Stratele cambriene prezinta o uimitoare diversitate si complexitate a formelor de viata. Evolutionistii spun ca aceasta explozie s-a petrecut timp de numai 5-10 milioane de ani. In asa-numita cronologie geologica, ar insemna in doar o clipita.

Aparitie brusca ? Complexitate instantanee ? Nu prea pare a fi evolutie ! In schimb, dovezile fosile contin grupe de animale complet formate inca de la inceput.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism