Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

E adevarat 28 - Datarea cu Carbon 14

Adaugat la :  24.10.2017

E distractiv sa sarbatorim zile de nastere in fiecare an. Pentru a fi siguri ce varsta avem, ne putem consulta certificatul de nastere. Dar exista oare metode de incredere pentru stabilirea varstei unui obiect cand nu avem dovezi istorice ?

Prin datarea cu carbon radioactiv se masoara raportul dintre carbonul radioactiv C14 si carbonul stabil C12 intr-o fosila organica precum lemnul sau osul. Metoda presupune cat C14 a fost prezent la moartea copacului sa a animalului si cat de repede se descompune carbonul C14 pentru a putea calcula varsta unui lucru.

Fiindca C14 se descompune complet in mii de ani, poate fi folosit numai pentru datarea unor obiecte ce au o vechime de doar cateva zeci de mii de ani. Insa, folosind aceasta metoda, savantii spun ca anumite mostre din stratul de carbune din America, ce sunt conventional datate la 40-329 milioane de ani, prin datarea cu carbon, ar avea o vechime de 48 000 – 50 0000 de ani.

Se spune ca diamantele au o vechime de miliarde de ani, chiar daca inca mai contin C14, si li se atribuie varste de 55 000 de ani in carbon. Se zice ca oasele de dinozauri de milioane de ani prezinta dovezi de zeci de mii de ani in carbon.

E clar ca varsta data de radioizotopi si cea data de radiocarbon se pot contrazice, deci in ce metoda ne putem increde ?

Cea de masurare a izotopilor e foarte precisa, dar ipotezele necesare pentru transformarea acelor masuratori in ani nu pot fi verificate. Cum am putea oare sa stabilim ce cantitate din fiecare izotop se afla intr-o roca sau o fosila atunci cand aceasta s-a format cu mult timp in urma, sau daca nu cumva vreun izotop a intrat sau a iesit ?

Varsta stabilita cu metoda cu radiocarbon si cea cu radioizotopi rareori se potrivesc cu varsta reala a unui obiect. Insa, fiindca Biblia e un fel de certificat de nastere al Pamantului, e floare la ureche sa stabilim varsta acestuia.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.