E adevarat 29 - Urmele dinozaurilor

Adaugat la :  24.10.2017

Stiati ca se gasesc urme de dinozauri pe toate continentele? Cum s-au format acestea? E nevoie de mult noroi! Fiindca rocile care contin urme se extind deseori pe regiuni vaste, niciun proces local sau la scara mica nu poate explica urmele pe care le gasim. Numai un potop global, cu vaste curgeri de noroi, ar putea oferi o explicatie.

In lunile sau saptamanile cat a durat potopul lui Noe, cand apa a atins cel mai inalt nivel in toata lumea, sub actiunea repetata a valurilor, nivelul apei a crescut si a scazut brusc. In acele momente scurte, e posibil ca anumite portiuni de teren sa fi fost expuse, dinozaurii putand astfel pasi pe noroi proaspat. Asa se poate explica de ce urmele dinozaurilor se gasesc in argilit, insa fara a exista deloc urme de eroziune in stratele ce sustin acele urme.

Ultimele animale de uscat care au respirat si care nu se aflau pe arca probabil ca au fost exemplarele adulte de dinozauri cu trei degete si cativa sauropozi. Majoritatea puilor de dinozauri probabil ca au fost ucisi de potop mult mai devreme.

Un singur dinozaur epuizat, mergand timp de cinci zile si nopti, ar fi putut lasa 155 000 de urme. Dupa ce urmele de dinozaur au fost imprimate in noroi, era nevoie de ceva care sa le sigileze si sa le conserve.

Cat timp apele erau la cele mai inalte cote, se mai depunea un alt strat de noroi.

Curgerile de noroi trebuiau sa se miste destul de incet pentru a nu strica urmele, dar destul de repede pentru a le umple cu sedimente si trebuiau sa apara la scurt timp dupa formarea urmelor, pentru a le proteja de eroziune sau deteriorare de catre moluste sau viermi.

Savantii seculari spun ca urmele dinozaurilor se pot pastra si in conditii de viata normale, cum ar fi noroiul de pe tarmuri. Daca ar fi adevarat, cum de nu gasim si in prezent fosile de scoici sau oase pe tarmuri? Sa nu mai spunem ca urmele de pasi dispar in mai putin de o zi!

Un potop global ar explica urmele gasite in anumite sedimente, lipsa urmelor puilor de dinozauri si vastitatea stratelor in care se gasesc urmele dinozaurilor. Acest eveniment minunat e descris in prima carte a Bibliei!

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism