Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

E adevarat 30 - ADN-ul cimpanzeilor

Adaugat la :  24.10.2017

Am auzit cu totii teoria conform careia oamenii si cimpanzeii se inrudesc. Sa fie oare adevarat ?

In anii 1970, savantii seculari spuneau ca genomul cimpanzeilor seamana cu cel al oamenilor in proportie de 98 %, teorie ce se pare ca a fost testata prin tehnici mai moderne. Insa pentru aceasta nu au folosit un intreg genom, ci segmente alese selectiv de ADN pe care le avem deja in comun cu cimpanzeii. Cele mai recente comparatii, care includ tot ADN-ul, intre cele doua specii, arata ca exista o potrivire de cel mult 85 %. E o diferenta majora fata de ceea ce au sustinut savantii de ani intregi.

Aceasta asemanare de 85 % nu e deloc surpinzatoare. Cimpanzeii, oamenii, cainii, pisicile, caii si alte animale au cateva trasaturi genetice de baza asemanatoare ce duc la formarea unor proteine care ajuta la metabolizarea hranii, la cresterea parului, la respirarea aerului sau la bautul apei. Normal ca mare parte din materialul genetic trebuie sa fie la fel, din moment ce specifica procese bio-chimice asemanatoare !

Insa cimpanzeii nu au capacitatea intelectuala a oamenilor de a crea sau de a comunica, asa cum nu au nici aceeasi capacitate creatoare a mainilor. De exemplu, cimpanzeii nu pot construi spitale, nu pot face operatii, nu pot juca baseball si nici nu pot scrie poezii.

Desigur ca atunci cand noile cercetari compara segmente individuale, bucata cu bucata, din ADN-ul cimpanzeilor cu segmente asemanatoare din cromozomul oamenilor, s-au gasit deosebiri de 15 %. Adica cele doua specii se deosebesc una de alta prin cel putin 450 de milioane de litere din ADN-ul lor.

Sunt prea multe informatii precise si vitale ca sa nu credem ca totul a pornit de la o sursa de inteligenta geniala. Cimpanzeii si oamenii sunt foarte diferiti, nu doar din punct de vedere anatomic si comportamental, ci si in ce priveste ADN-ul. Comparand ADN-ul cimpanzeilor cu cel al oamenilor, ne dam seama ca fiecare a fost creat in mod unic, dar separat, de catre un Creator genial si omnipotent.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.