E adevarat 31 - Uriasii din Biblie

Adaugat la :  24.10.2017

David, un baietel ce nu avea decat o prastie si o piatra, a luptat impotriva lui Goliat, un urias inarmat cu o sabie. Ce batalie inegala! Desigur ca David a castigat. Cam cat de mari erau uriasii?

In Biblie scrie ca Goliat avea o inaltime de sase coti si o palma. De obicei, un cot are 18 toli, iar o palma are 9 toli. Asadar, Goliat si ceilalti uriasi aveau o inaltime de vreo 2,70-3 metri. Cam atat are si un cos de baschet obisnuit.

Fotbalistii par mici pe langa ei, nu?

E posibil ca Goliat, campion la lupte, sa fi fost mai mare decat alti uriasi. Adultii din prezent au inaltimi ce variaza intre 1,20-1,80 metri. Exista si dovezi despre existenta unor oameni ce nu sunt bolnavi si care pot avea 2,40-2,70 metri. Tinand cont de varietatea inaltimii la oameni, putem spune ca uriasii din Biblie, precum Goliat, erau atat de inalti numai datorita varietatii in trasaturile omenesti normale.

Insa, oricat de inalt sau de scund ar fi cineva, Biblia spune ca Dumnezeu a tinut atat de mult la toti oamenii, incat a venit sa le ofere mantuire tuturor. El nu a luat forma unui urias si probabil nu avea nici 1,20 metri inaltime, ci probabil ca arata

ca oamenii obisnuiti de atunci. De fapt, probabil ca semana foarte bine cu mine si cu tine.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism