E adevarat 32 - Omleta jurasica

Adaugat la :  24.10.2017

Ce a fost mai intai: gaina sau oul? Desigur ca gaina! Daca nu ar fi gaina, nici gand de omleta! Stiati ca unei gaini ii trebuie 24 de ore pentru a produce un ou? Insa e si mai uimitor ca are nevoie de o pauza de doar 30 de minute ca sa o ia de la capat. Fiecare ou are 17 000 de pori minusculi la suprafata.

Cum e cu ouale altor creaturi? Ouale pot avea diferite marimi, forme si culori. Sunt oua de prepelita, de macaleandru, de gaina, oua enorme de strut, dar si oua de dinozauri. Exact, din cand in cand, paleontologii mai descopera cate un ou fosilizat de dinozaur ce a fost distrus inainte de a ecloza.

De curand, a fost facut un studiu pe oua fosilizate de sauropozi in provincia Yunnan, din China. Ouale contineau oasele minuscule ale unor dinozauri nenascuti. Conform savantilor, acestia au fost victimele unui potop catastrofic. In oase, savantii au descoperit ramasitele unor proteine ce puteau exista de numai cateva mii de ani si nu de 190 de milioane de ani, cum sugereaza altii.

Aceste dovezi sustin ideea existentei unui potop global catastrofic, precum cel din vremea lui Noe, acum mii de ani. Oricat ne-ar placea un mic dejun copios, chiar si stiinta are limitele ei, iar o omleta jurasica nici macar nu e in meniu!

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism