AO News - 22 mai 2020

Adaugat la :  27.05.2020

?. ??? ???????̆?? ??????????? ?? ??????????????? ?????̆??? ??̆?̦??? ?? ???????̦?? ?? ?????????? ????̂???? – ????????? ?? ????? ?.?. (?????????? ??̆??̆??̆?̦??)

Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Afacerilor Interne au emis un ordin comun referitor la obligativitatea purtării măștilor de protecție. În comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al ministerului se fac noi precizări. Astfel, sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștilor de protecție copiii sub 5 ani și persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare. Totodată, elevii și studenții în timpul orelor de curs sunt exceptați și ei de la obligativitatea purtării măștilor de protecție, cu condiția respectării distanței de minim 2 metri. Vorbitorii în public sunt exceptați, dar cu condiția păstrării distanței de 3 metri față de audiență.

?. ????????????? ????????? ?? ?????? ?????? ?? ???̦?? ?̂? ???? ?̂??̆??̦?̆??? – ????????? ?? ?????̆ ?? ?? ????-?? ??????? ?? ??????????????

Arhiepiscopia Tomisului anunță o premieră pentru Biserica Ortodoxă: slujba de Înviere va fi oficiată în ziua Înălțării Domnului. Anul acesta, motivat de starea de urgență, când credincioșii ortodocsi nu au putut participa la slujba de Înviere, aceasta se reprogramează să fie oficiată cu ocazia Sărbătorii Înalțării Domnului, adică în noaptea de 26 spre 27 mai.

?. ????̦????? ??????????̦? ?̂???̂?????̆ ????? ??? ????? ???????? ?̂? ?????? ????????? ?????-?? - ?????? ???? ????????

Multor creștini din întreaga lume li se refuză dreptul la alimente și servicii medicale în timpul pandemiei Covid-19, deoarece nu sunt parte din religia majoritară – acest lucru întâmplându-se în țări ca Pakistan, India, Indonezia și refugiaților creștini din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, strigătul lor după ajutor a fost auzit. Dominique Sputal coordonează fundația Lumine Life, care se acupă de creștinii persecutați. De asemenea, aceasta este în parteneriat cu organizația Voice of the Martyrs din Canada și cu alte organizații care se îngrijesc de nevoile acestei categorii sociale vulnerabile, care Îl urmează pe Isus chiar și în aceste împrejurări în care însăși viața le este pusă în pericol. Din motive de securitate, nu putem fi foarte specifici cu privire la locurile în care aceste distribuiri de alimente au loc.

?. ???????? ?????? ?????????? ??????????? ??? ???????? – ?????? ???? ????????

Kosal Sem, instructor manager la Samaritans Purse Cambodgia, ne informează că la fel cum pandemia COVID-19 a lovit întreaga lume atât de grav, la fel de grav aceasta afectează și Cambodgia. Situația din teren este dificilă. Oamenii sunt foarte vulnerabili. Aceștia sunt colectori de gunoi, lucrători în construcții, fabrici guvernamentale, iar din cauza acestei pandemii, și-au pierdut locul de muncă, și-au pierdut veniturile, iar familiile lor trec printr-o perioadă foarte dificilă.

Samaritans Purse Cambodgia a răspuns acestei pandemii prin furnizarea de alimente, orez și alte produse alimentare de bază. În total, au reușit să ajute familiile din 200 de gospodării să poată supraviețui în aceste vremuri. Credincioșii creștini cambodgieni sunt mulțumitori pentru sprijinul acordat. Mii de creștini din întreaga lume au făcut donații și s-au rugat pentru succesul acestui proiect.

?. ????????? ?????? ??????? ?? ?? ??̂???? ????̦??? ??????r???? ?? ????? – ?????? ???? ????????

La două luni după ce Biserica Elevation din Statele Unite ale Americii a cântat pentru prima dată melodia „The Blessing”, această melodie de închinare a devenit virală în întreaga lume. În timpul problemelor actuale, mai multe versiuni diferite au fost înregistrate din diverse națiuni din întreaga lume, folosind tehnologia online. Una dintre cele mai recente versiuni a fost realizată de copii din multe țări diferite sub îndrumarea pastorului de copii Simon Parry, care conduce All Stars Kids Club, din Anglia. Așadar, în filmare se poate vedea o fată de 15 ani care face parte dintr-un trib Masai din Kenya. Ea este în rochie de razboinic Masai. Se mai pot vedea copii și adolescenți din Malawi, Kenya, Kuweit dar și Germania, Franța, Noua Zeelandă, China, Marea Britanie, America, adică o mulțime de copii din toată lumea. Este felul copleșitor în care generația tânără răspunde cu un cântec de binecuvântare în fața acestei pandemii, în acest timp de încercare. Este un alt fel de încurajare pentru toate generațiile. Copiii sunt o binecuvântare, nu numai pentru părinții lor, cât și pentru toți care ascultă melodia lor.

Alte știri din perspectivă creștină: https://alfaomega.tv/stiri