Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

52 de ani de la razboiul de 6 Zile din 1967 si reunificarea Ierusalimului. Ce a urmat de atunci?

Adaugat la :  13.06.2019
Vizualizari :  110
+ Add To

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii Ierusalimului sub suveranitate israeliana. Multe s-au intamplat de atunci. Lumea a vazut caderea Cortineide Fier si ascensiunea terorismului.Prin toate acestea, cel putino alianta a ramas in picioare,aceea dintre SUA si Israel. Presedintele Trump a facut acea legatura si mai puternica,mutand ambasada americana la Ierusalim si recunoscand suveranitatea israeliana la Inaltimile Golan. Desi aceasta legatura a suferit incercari, a trecut proba timpului.

Fundamentul aliantei dintre SUA si Israel s-a pus in Razboiul de Sase Zile. Dupa ce Israelul si-a recucerit patria biblica, inclusiv Ierusalimul, in 1967, intreaga lume a remarcat aceasta. Prietenii Israelului si milioane de americani s-au bucurat, insa dusmanii Israelului au inceput sa numeasca SUA marele Satana si pe Israel, micul Satana. Cand Israelul a castigat Razboiul de Sase Zile, a fost o reusita extraordinara fiindca s-a trecut brusc de la anticiparea dezastrului... Amintirea Holocaustului era recenta, fiind probabil un alt masacru al poporului evreu, dar s-a ajuns totusi la o victorie incredibila.

Ambasadorul Dore Gold e fostul director al Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

Va reamintesc, in termeni globali, ca SUA s-a impotmolit in Vietnam,incercand sa limiteze raspandirea puterii sovietice in Estul Indepartat. Dintr-odata, Israelul ramane in picioare si ii invinge nu doar pe dusmanii arabi, dar si pe clientii Uniunii Sovietice care folosesc armament sovietic. A fost o victorie pentru Israel, care a reprezentat supravietuirea poporului evreu si a fost o victorie enorma pentru Occident.

Expertul in Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg, spunea ca invingerea delegatilor sovietici de catre Israel a trezit Casa Alba si pe presedintele Lyndon Johnson.

Dintr-odata, acest Israel mic si fragmentat era vazut ca un bastion, intr-o pozitie fruntasa intre democratiile vestice, care avea capacitatea sa infrunte MiG-urile, tancurile, tacticile sovietice, soldatii sovietici. Deodata, Statele Unite s-au gandit ca poate Israelul e mult mai important decat credeau, din punct de vedere geopolitic.

Aceasta a inlesnit ceea ce avea sa devina cea mai importanta alianta a secolului al XX-lea, alianta dintre SUA si Israel. Presedintele Johnson i-a refuzat pe rusi cand i-au cerut Israelului sa renunte la intreg teritoriul recucerit in razboi. Johnson clarifica intarirea si recunoasterea granitelor Israelului, o politica dezvoltata apoi si de presedintii Reagan si Bush. Aceasta a devenit baza diplomatiei americane din urmatoarele decenii. Doar recent unii vorbeau despre o retragere israeliana totala. Aceasta insa ar contraveni securitatii israeliene de azi si, cu siguranta, a contravenit sigurantei nationale a Israelului de atunci.

In jumatatea de secol de dupa razboi, Israelul a devenit o putere militara, in timp ce amenintarile din jurul sau au crescut.Iranul isi urmeaza ambitiile nucleare, in timp ce indeamna la distrugerea Israelului. Mana sa terorista din Liban,

Hezbollah, dispune de peste 100.000 de rachete plasate in nordul Israelului, iar ursul batran, Rusia, a revenit in regiune, cautand sa-si faca o pozitie. Gold atrage atentia ca legaturile Iranului cu Coreea de Nord inarmata nuclear si cartelurile de droguri mexicane aduc amenintarea in pragul americanilor.

Intregul program balistic de rachete iranian e conectat intr-o mare masura cu programul balistic de rachete din Coreea de Nord. SUA si Israel au interesul sa se asigure de stoparea proliferarii rachetelor balistice in statele barbare.

In timp ce Europa devine tot mai musulmana, intreaga idee a civilizatiei vestice se clatina. Rosenberg e de parere ca schimbarile vor aduce implinirea tot mai ampla a profetiei biblice in Orientul Mijlociu.

Unul dintre cele mai sumbre scenarii pentru Israel ar fi daca Rusia si Iran ajung sa controleze ce a mai ramas din Siria, in timp ce aceasta continua implozia. Daca va fi doar Iranul, ne trezim la granita cu o teocratie apocaliptica siita de genocid. Daca rusii le vor cere iranienilor sa plece, Rusia totusi e o putere inarmata nuclear care va ajunge tocmai la granita cu Israelul.

Daca ne uitam la profetia biblica din Ezechiel 38-39, stim ca Rusia si Iran vor forma o alianta si vor veni impotriva Israelului din partea nordica in vremea sfarsitului. Nu spun ca suntem deja acolo, dar tendintele continua sa se contureze in faza de pregatire a implinirii profetiilor legate de Gog si Magog.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 281 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Muzeul Bibliei din Washington, D.C. a deschis o noua expozitie care va scufunda vizitatorii din lumina in intuneric...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 197

Timp de secole, ei au trait in pesteri si in copaci si au vanat in jungla. Este vorba de un trib dintr-o parte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Un lider de inchinare de la Bethel Music spune ca acum opt ani a scris un cantec care a pregatit drumul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 297

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 259

O familie care a ales scolirea acasa a primit custodia copiilor dupa ani de procese. Dirk si Petra Wunderlich se lupta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 117

Evanghelistul Luis Palau se lupta cu cancerul, insa acum cateva zile el a predicat Evanghelia sutelor de mii de oameni...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1989

Orphans Promise in Brazilia ofera la mai bine de 25 de copii care provin dintr-un mediu dezavantajat oportunitatea de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 114

Biblia ne spune sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Un grup a transformat acest mesaj intr-o miscare globala care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 613

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2781

Teen Challenge este o organizatie care deruleaza programe suport pentru persoanele cu dependente fata de droguri....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.