În căutarea adevărului

Adaugat la :  19.12.2019

Ramin a crescut într-o familie musulmană devotată în Republica Islamică Iran. El s-a preocupat mereu cum să îl mulțumească pe Allah. În urma unor intervenții aspre, el a început să se îndoiască de credința sa, iar acest eveniment i-a pregătit inima pentru un mesaj neașteptat al Evangheliei.

Ramin Parsa, musulan convertit la creștinsm: Învățăturile islamului au fost foarte importante pentru mine deoarece ni s-a spus că dacă respectăm acele legi, vom primi puncte cu ajutorul cărora vom ajunge în cer. Astfel, am respectat acele legi, am postit în timpul Ramadanului, ne-am rugat de cinci ori pe zi, am dat o cincime din venitul nostru. În copilărie, ne-am bătut cu lanțuri pe străzi ca să îi facem pe plac lui Allah.

Reporter: El a sperat că datorită credincioșiei sale el va putea obține un loc în cer, dar nu era sigur.

Ramin Parsa: De fiecare dată când ne rugam pentru ceva, nu se întâmpla nimic. De fapt, când ne-am rugat pentru ceva anume, s-a întâmplat exact opusul, varianta cea mai rea. M-am tot întrebat oare de ce? Am fost ascultător, dar mi s-a părut că Allah nu mi-a răspuns și nu mi-a ascultat rugăciunile. Pentru mine, Dumnezeu mi s-a părut un tiran distant. Ca musulman, nu puteam spune asta. Mi se părea că era pregătit să mă pedepsească de fiecare dată. Mi se părea că nu vrea să ne ajute.

Ramin Parsa: În Iran, potrivit Legii Șaria, consumul de acool este interzis. Am mers la nuntă. Cei care m-au dus cu mașina băuseră ceva alcool. Ne-au arestat, ne-au dat jos hainele și au turnat apă rece peste noi. Apoi, ne-au bătut cu un bici. Nici nu m-au întrebat dacă am băut. Eu nu băusem. Aceasta a fost prima dată când m-am îndoit, deoarece am fost bătut în numele lui Allah, în numele islamului.

Reporter: După doi ani, tatăl lui a murit subit în urma unui infarct. În privat, Ramin a început să se îndoiască de islam și de înțelesul vieții sale.

Ramin Parsa: Am simțit o durere constantă. A fost trist faptul că am fost arestat pe nedrept. Când a murit tatăl meu, am simțit o mare durere în inimă. Atunci am început să mă îndoiesc de scopul vieții.

Reporter: La vârsta de 28 ani, Ramin a fost deprimat și a vrut să se izoleze. S-a mutat din casa părintească și a locuit singur.

Ramin Parsa: Am simțit că viața nu are sens și nu voiam să mai trăiesc. M-am întrebat oare de ce trăim 80-90 de ani, muncim din greu, mergem la școală, ne căsătorim, găsim un loc de muncă, avem copii și apoi murim. Avem de îndurat așa de multă persecuție, opresiune și injustiție fără niciun motiv. M-am întrebat, dacă moartea este sfârșitul, de ce să nu mor acum? Însă m-am temut deoarece nu am știut unde ajung după ce mor. Nu voiam să trăiesc, dar nici să mor nu voiam.

Ramin Parsa: Oamenii nu dețin antene de satelit în mod legal, însă toată lumea are câte una. Cuprins de depresie și de deznădejde, am găsit acest canal unde un bărbat vorbea despre Isus. El a spus să Isus este Fiul lui Dumnezeu și că a murit pentru mine pe cruce, El a înviat din morți și mă iubește. Pe moment, nu l-am crezut. Am respins ideea. Însă, am simțit că ceva s-a schimbat în inima mea și că ceva mi-a spsus că acesta este adevărul.

Reporter: În următoarea săptămână, Ramin a fost cuprins de o depresie severă. El a urmărit, din nou, acea emisiune când a auzit, din nou, acel mesaj pe care îl știa deja.

Ramin Parsa: M-am gândit că poate Dumnezeu vrea să îmi vorbească. Am simțit că cineva încearcă să-mi vorbească. Nu aveam nimic de pierdut. Atunci mi-am deschis inima lui Isus. M-am gândit să-L pun la încercare și să-L invit în inima mea deoarece persoana din emisiune a spus că astfel, viața mea se va schimba. El îți dă nădejde, El îți dă viață, viață eternă. Ca musulman, am muncit mult pentru mântuire, pentru neprihănire, să fiu împăcat cu Dumnezeu prin faptele mele. Însă am auzit că asta este gratis. Dacă mă încred în Isus, mă pot împăca cu Dumnezeu. I-am spus lui Isus: „Azi am auzit că ești cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. Ai murit pentru mine pe cruce. Ai înviat din morți. Nu știu dacă este adevărat, dar dacă este adevărat, Te invit în inima mea ca să fii Domnul și Mântuitorul meu și să îmi ierți păcatele. Dă-mi o viață nouă.” Când am spus asta, am simțit că mâna mea a fost cuprinsă de căldură, corpul meu a fost curpins de căldură. Am tremurat. Am început să vorbesc în limbi, în limbi despre care nici nu auzisem. Am simțit o bucurie, o satifacție și o nădejde. A fost prima dată când am chemat numele lui Isus și El mi-a răspuns. Atunci am înțeles că e un Dumnezeu adevărat și viu.

În 2007 a fost acceptat în Statele Unite ca refugiat ONU. Ramin este pastorul Bisericii The Good Sheperd în Los Angeles, în California. El predică Biblia oamenilor din întreaga lume prin biserica sa online RaminParsa.org. El vorbește despre drumul pe care l-a parcurs de la islam la creștinsim în cartea sa intitulată „From Ashes to Glory”.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 805 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri