Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

În căutarea chivotului legământului Mapamond creștin 827

Adaugat la :  20.05.2020

Turismul în Țara Sfântă este practic inexistent din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Deoarece telespectatorii nu pot merge în Israel, aducem noi Israelul la telespectatori. Călătoria începe în Ierusalim, unde vom pleca în căutarea chivotului legământului. Legendele au plasat chivotul la o distanță mare, până în Etiopia sau chiar Irlanda. Chris Mitchell, de la CBN, s-a întâlnit cu un cercetător potrivit căruia chivotul ar putea fi mult mai aproape decât s-ar crede.


Chris Mitchell: Cercetătorul și autorul Harry Moskoff ne-a dus prin tunelurile de sub Zidul Plângerii, până la meterezele de la Muntele Templului și în camerele care înconjoară locul cel mai sfânt din iudaism. Cartea sa, „The ARK Report”, descrie efortul său de 20 de ani în căutarea obiectului legendar. El spune că una dintre teorii e că ar fi fost luat din templu și transportat la Ierihon, aflat la 28 de kilometri depărtare.


Harry Moskoff: El spune că Ieremia descrie faptul că unele vase de la templu au fost evacuate, au scăpat, să zicem, prin zona aceasta după distrugerea primului templu.


Chris Mitchell: Moskoff ne-a dus însă la locul unde el crede că se află chivotul.


Harry Moskoff: Această secțiune a Zidului Plângerii e una fascinantă, fiindcă piatra aceasta cântărește 570 de tone.


Chris Mitchell: Moskoff este de părere că un indiciu-cheie îl putem găsi chiar dincolo de această piatră uriașa. El ne-a spus că uneltele de căutare ultra-performante ar da dreptate teoriei sale.


Harry Moskoff: În urmă cu doi ani, Universitatea din Nebraska a efectuat niște teste cu sonar si altele asemănătoare, folosind unde electromagnetice. Rezultatul lor era că dincolo de piatră s-ar afla un loc de depozitare. Piatra aceasta uriașă s-a pus aici cu un scop. Unul dintre motive, în opinia mea, este pentru a proteja ceea ce e de cealaltă parte. După teoria mea despre chivot, acesta a fost îngropat de împăratul Iosia, prin anul 568 î.H., în spatele acestor lespezi, acestor pietre masive.


Chris Mitchell: De fapt, sub Muntele Templului sunt zeci de tuneluri și încăperi subterane.


Harry Moskoff: În urmă cu 150 de ani, Charles Warren a mers si a cercetat zona. De atunci, din păcate, din motive politice, nu s-a mai făcut nimic. Nimănui nu i s-a permis să sape. De fapt, ei erau cei care examinau întreaga zonă și tunelurile, însă n-au găsit chivotul.


Chris Mitchell: Poate nu era timpul. Warren, un explorator britanic, a documentat toate aceste tuneluri la solicitarea reginei Victoria, unul dintre personajele care, de-a lungul istoriei, au căutat chivotul.


Harry Moskoff: Când cruciații sau cavalerii templieri, chiar cei de la Fondul Explorării Palestinei, la început finanțat fiind de regina Victoria, au venit de-a lungul veacurilor să caute chivotul, ei își închipuiau că vor găsi o cutie de aur cu drugi. Ei trebuiau să caute, însă, o cameră. Putea fi chiar dincolo de zid. De cealaltă parte se afla chivotul.


Chris Mitchell: Moskoff spune că Sfânta Sfintelor avea o altă cameră dedesubt.


Harry Moskoff: De fapt, planul primului templu spune că o încăpere trebuia construită cu aceleași dimensiuni și era la fel de sfântă ca Sfânta Sfintelor de deasupra. Încă de la început, aceasta a fost destinată să găzduiască chivotul, având podeaua de aur și toate celelalte.


Chris Mitchell: Așa a construit-o Solomon, cu posibilitatea de a putea coborî chivotul.


Harry Moskoff: Așa este, putea să fie coborât.


Chris Mitchell: Crezi că va fi o vreme când chivotul însuși, la momentul potrivit, va fi descoperit?


Harry Moskoff: Așa este. Momentul e deosebit de important și de semnificativ. Evident, va fi o descoperire biblică ce va schimba regulile jocului. Opinia mea e că, atunci când va avea loc, nu se va face într-un mod clandestin, în care cineva se va furișa prin aceste tuneluri. Înțelegeti cum zic? Îl vom aduce de la întuneric la lumină. Va fi o ocazie grozavă și apoi va veni Mesia. Va fi ceva de care toate națiunile se vor bucura.


Chris Mitchell: Moskoff spune că meritul pentru retrezirea interesului le aparține producătorilor filmului „Indiana Jones șși chivotul pierdut”.


Chris Mitchell: Până va fi descoperit, chivotul legământului construit de Moise în pustiu va continua să fascineze lumea.


Aici găsești edițiile emisiunii „Realități și perspective”, precum și alte materiale despre înțelegerea vremurilor: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor


Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 827, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri


Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.