Închinarea ca mod de viață | Reportaj Alfa Omega TV

Adaugat la :  14.01.2022

Ce înseamnă închinarea înaintea lui Dumnezeu și cum trebuie să se închine creștinii? Sunt întrebări care au venit măcar o dată în mintea fiecărui credinicos. Închinarea nu are legătură doar cu muzica, ci ea trebuie să devină un mod de viață.

Lauda și închinarea este una dintre dimensiunile de bază ale Bisericii. În închinare, credincioșii se apropie de inima lui Dumnezeu. Biblia spune că Dumnezeu locuiește în mijlocul laudelor copiilor Lui.

Vali Paul, pastor, Biserica „Filadelfia” - Baia Mare: Închinarea este locul întâlnirii noastre cu Dumnezeu, locul întâlnirii noastre cu Domnul Isus, locul întâlnirii noastre cu Duhul Sfânt, pentru că în închinare El este acolo. Biblia spune, psalmistul spune că „El locuiește în mijlocul laudelor copiilor Săi”.

Adrian Pop, lider de laudă și închinare, Biserica „Filadelfia” - Baia Mare: Închinarea congregațională e foarte importantă, și e locul și momentul în care Dumnezeu lucrează și se manifestă.

Închinarea este modul în care creștinii răspund la dragostea lui Dumnezeu.

Petru Stancu, Cristocentric: Închinarea noastră este doar un mic răspuns de atenție, de reverență, de recunoștință pentru ceea ce a făcut El.

Miky Stancu, Cristocentric: Nu poți să i te închini lui Dumnezeu dacă nu ai o atitudine de pocăință.

Adrian Pop, lider de laudă și închinare, Biserica „Filadelfia” - Baia Mare: Trăim într-o perioadă în care sunt promovate nume, sunt promovate mărci sau branduri, dar noi știm un lucru. Că Numele lui Dumnezeu e cel mai mare nume, cel care e vrednic să fie promovat, făcut faimos, mărturisit, declarat.

Sunny Trancă, compozitor creștin: Pasiunea mea n-a fost niciodată muzica. Nu a fost și nici nu va fi vreodată. A fost Hristos. Pasiunea mea a fost Cuvântul lui Dumnezeu. Dorința mea a fost să pun Cuvântul în muzică.

Biblia este un izvor de inspirație pentru lauda și închinarea la adresa lui Dumnezeu.

Adrian Crisztea, pastor, Centrul Creștin „Caleb” - Cluj-Napoca: Îi îndemn pe cântăreți să compună. Să compună cântece care sunt pe specificul nostru. Eu cred că orice mișcare are declarația ei, muzica ei. Oamenii, de-a lungul istoriei, au scris cântece. Și cântecele creștine, imnurile așa au apărut, născute în mișcarea lui Dumnezeu.

Unul dintre artiștii creștini internaționali este australianca Darlene Zschech care, alături de grupul Hillsong, a susținut un concert în Biserica Agape din Timișoara în anul 2007. Ea a încurajat închinătorii români să cânte un cântec nou lui Dumnezeu.

Darlene Zschech, Hillsong, Australia: Avem un Dumnezeu atât de măreț, de frumos și El ne cere viețile noastre. Însă, de asemenea, mi se pare atât de interesant că ne cere să-I aducem un cântec. Este extraordinar pentru că muzica a fost creată să ne ducă în prezența Dumnezeului cel măreț și are o modalitate de a implica inima umană cum nimic altceva nu poate. Dacă se pun psalmii pe muzică atunci ai acest lucru extraordinar de frumos, să cânți o melodie. Cuvântul continuă și spune cântă, cântă un cântec nou Dumnezeului cel măreț! Cântă! Ridică strigăte, mâini curate înaintea Domnului! Dansați înaintea lui Dumnezeu! Pentru că El merită.

Compozitori și artiști creștini din România mărturisesc despre chemarea de a-L sluji pe Dumnezeu prin muzică.

Margareta Johnson, Biserica „Filadelfia” - Baia Mare: Pot să spun că pentru mine slujirea în laudă și închinare este ceva care vine acum foarte firesc și foarte normal și natural. Mi se pare ceva de la sine înțeles să-L slujesc pe Dumnezeu în felul ăsta.

Sunny Trancă, compozitor creștin: Dumnezeu vrea să continue să ridice din această națiune un cântec nou scris de români și pentru români.

Cătălin Lup, artist creștin: Am căutat cu tot ce ne-a dat Dumnezeu, cu pregătirea pe care o avem, să aducem tot ce avem mai bun de dragul lui Dumnezeu. Credem în excelență, credem că Dumnezeu merită ce e mai bun.

Ramona Lup, artist creștin: Am vrut să le arătăm oamenilor ceea ce am învățat în urma experiențelor noastre cu Dumnezeu, întărindu-i, încurajându-i, vorbindu-le despre Calea, Adevărul și Viața care este Isus Hristos, chemându-i la mântuire.

Închinarea la adresa lui Dumnezeu nu are legătură doar cu muzica, ci ea trebuie să devină un mod de viață.

Robert Serediuc, lider de laudă și închinare, Biserica „Filadelfia” - Iași: Muzica nu este neapărat închinare. Muzica este doar o formă prin care noi îi aducem închinare lui Dumnezeu.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Vizitează-ne, uite toate locurile unde te așteptăm:

- pe site: https://alfaomega.tv/

- pe Instagram: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

- pe Facebook: https://www.facebook.com/alfaomegatv/

- pe pagina de Facebook „Știrile Alfa Omega”: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

- pe Youtube: https://www.youtube.com/alfaomegatv

-pe canalul de televiziune Alfa Omega TV

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.