Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Înfruntând atacurile cu drone din nordul Siriei

Adaugat la :  27.11.2019

Măcelul din Siria continuă fără neîncetare, iar kurzii nu reușesc să oprească vărsarea de sânge. Dronele ucigașe care îi lovesc din partea Turciei intensifică măcelul. În ciuda riscului de moarte, oamenii de la Free Burma Rangers sunt în prima linie pentru a-i ajuta pe cei care suferă. Corespondentul CBN Chuck Holton s-a aflat pe linia frontului pentru a realiza acest reportaj în exclusivitate.


Chuck Holton, reporter: În prezent, trupele Turciei și ale Rusiei patrulează împreună în nordul Siriei. Erdoğan, președintele Turciei, continuă să anexeze din teritoriile aflate la granița țării sale. Localnicii sirieni își exprimă nemulțimirea și aruncă cu pietre în trupele Turciei care patrulează în orașul Derik. Un protestatar a fost călcat de un vehicul turcesc. Mai târziu, acesta a murit. Turcii folosesc ceea ce ei spun că ar fi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea de protestatari. Din cauza substanței chimice suspecte, 10 oameni au ajuns la spital în stare de inconștiență. Gazele lacrimogene dau, mar rar, astfel de reacții. Până în prezent, medicii de la acest spital au tratat mai bine de 700 de răniți.


Dr. Chevin Hasan: Kurzii din această zonă au avut parte de foarte multă injustiție din cauza acestei invazii. Adesea, ne simțim neputincioși deoarece nu putem opri măcelul.


Chuck Holton: Mulți dintre răniții din acest spital sunt victimele dronelor turcești. Dave Eubank, șeful grupului Free Burma Rangers lucrează în zonă de mai bine de trei săptămâni.


Dave Eubank, organizația Free Burma Rangers: Avem un centru mobil pentru ajutarea victimelor. Am ascuns vehiculele noastre din cauza atacurilor cu drone ale turcilor. În ultimele trei zile, 26 de oameni au fost uciși de atacurile cu drone numai în această zonă.


Chuck Holton: Este clar faptul că atacurile cu drone nu se rezumă doar la ținte militare. Ambulanța lui Eubank a fost lovită în data de 2 noiembrie. Atacul s-a soldat cu doi răniți și cu moartea unui medic, Zau Seng, în vârstă de 37 de ani. El a murit în ziua în care fiica lui a împlinit un an. Echipa lui Eubank a efectuat multe intervenții. În timp ce eram acolo, am fost chemați să salvăm un bărbat rănit în zona controlată de Armata Siriană Liberă. Înainte de plecare, ne-am rugat. Am mers cu mașina în zonă. La început, zona părea liniștită. Apoi, iată ce s-a întâmplat.


Bărbat: Un vehicul blindat care se îndreaptă spre tine, lângă turnul de apă!


Chuck Holton: Armata Siriană Liberă ne-a localizat. Noi am fugit înapoi spre ambulanța cu care am venit, în timp ce ei au poziționat mitralierele. Am avut nevoie de mai multe încercări ca să salvăm bărbatul rănit, în timp ce se lăsa de seară. Am dus bărbatul la spital și, potrivit medicilor, rănitul va supraviețui.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 802 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.