Întâlnire la nivel înalt pentru libertate

Adaugat la :  21.07.2021

Credincioșii din întreaga lume sunt vizați zilnic, de la atacuri violente la

așa-numitele ”persecuții subtile” care limitează modul în care își pot exprima credința. Așa cum ne va spune Jennifer Wishon de la CBN, crește numărul persoanelor care își unesc forțele pentru a pune capăt acestei situații.

Jennifer Wishon, Corespondent-șef la Washington: Majoritatea oamenilor din lume, 80% mai exact, trăiesc în țări unde activitatea lor religioasă este restrânsă de către guvern. Iar gradul de severitate a persecuției este în creștere.

Bărbat: Vă rog să vă rugați pentru fratele meu. Vă mulțumesc mult.

Jennifer Wishon: Unii vin pentru a-i susține pe cei dragi. Supraviețuitorii își spun povestea.

Mariam Ibrahim, persecutată în Sudan: Persecuția este greu de suportat.

Jennifer Wishon: Cazul lui Mariam Ibrahim a ajuns în mass media când ea a refuzat să renunțe la credința sa creștină, în ciuda unei condamnări la moarte în Sudan.

Mariam Ibrahim: Este o alegere. Noi suntem creștini și știm că libertatea noastră este în Isus.

Jennifer Wishon: Tursunay Ziyawudun este o musulmană de etnie uigură. Ea a reușit să scape dintr-un lagăr din China. Durerea ei este evidentă. Ea și alte femei au fost violate în mod repetat, electrocutate și umilite din cauza credinței lor. Acum se gândește la semenii ei care continuă să sufere.

Tursunay Ziyawudun, persecutată în China: Câteodată mă gândesc că ar fi mai bine dacă aș fi acasă cu ei, chiar dacă asta ar însemna moartea. Mă șochează faptul că lumea stă doar și privește. Guvernul chinez nu are niciun pic de rușine când vine vorba de aceste fapte.

Jennifer Wishon: Tipul de supraveghere folosit de regimul chinez împotriva uigurilor a fost preluat de mai bine de 80 de țări.

Nury Turkel, Comisia SUA pentru libertatea religioasă internațională: Asta înseamnă că guvernele, în acele regimuri distopice, și indivizii răi pot folosi acea tehnologie ca să monitorizeze la ce biserică merg oamenii și ce se spune în timpul serviciilor.

Jennifer Wishon: În ciuda conștientizării crescânde a persecuției globale, câteodată nici măcar genocidele nu primesc destulă atenție sau ajutor. La șapte ani după ce SIIL aproape că a exterminat comunitatea yazidită din Irak, o mare parte a patriei lor rămâne nelocuită.

Adlay Kejjan, Organizația Femeilor Yazidite din America: Oamenii mor de foame și de sete. Oamenii simpatizează cu asta. Însă, în cele din urmă, sunt epuizată iar familia mea și poporul meu continuă să sufere. Ei mor din cauza lipsei de ajutor medical, de sete, de foame.

Jennifer Wishon: Pentru guvernul din Ungaria, ajutorarea creștinilor persecutați este o obligație morală.

Tristan Azbej, Christian Aid, secretar de stat: Creștinii sunt grupul religios cel mai persecutat din lume.

Jennifer Wishon: Tristan Azbej este secretar de stat la Christian Aid. În patru ani, Ungaria a susținut jumătate de milion de creștini persecutați, a ajutat la reconstruirea a 67 de biserici în Liban și a ajutat la reconstruirea orașului Telskuf în Irak, după ce acesta a fost decimat de SIIL.

Tristan Azbej: În oraș, 900 de clădiri au fost distruse. Jihadiștii au folosit biserica pentru antrenamentele de tragere la țintă.

Jennifer Wishon: Indiferent de motivația lor, promovatorii libertății religioase sunt de acord că nu primesc cât ar trebui.

Tristan Azbej: Ei au un mesaj, acela de a ne păstra identitatea creștină, de a ne păstra credința în Hristos.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 888, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.