A fost descoperită o biserică veche de 1 500 de ani!

Adaugat la :  1.11.2019

O biserică veche de 1.500 de ani a fost dedicată unei personalități necunoscute. Și creștinii din Orientul Mijlociu învață cum să iubească, în ciuda existenței grupării Statului Islamic. Emily Jones vine cu mai multe detalii din Iersualim.

Emily Jones, reporter: Arheologii din Israel au descoperit o biserică veche de 1.500 de ani. Această biserică din Epoca Bizantină se distinge de clădirile din jur și a fost găsită într-o zonă îndepărtată a Israelului, lângă Ramat Beit Shemesh. Biserica a fost înălțată pe vremea Împăratului Iustinian în anul 543. Complexul a fost cândva decorat cu mozaicuri detaliate și fresce colorate. Unele dintre ele pot fi văzute și în prezent.

Benjamin Storchan, Autoritatea Israeliană pentru Antichități: Autoritatea Israeliană pentru Antichități în colaborare cu Muzeul Bible Lands din Ierusalim, au observat în timpul excavărilor că acest sit este extraordinar. Biserica găsită este superioară celorlalte lăcașuri de cult datorită mărimii bisericii, a condiției bune în care s-a conservat și datorită faptului că este asociată cu un martir.

Emily Jones: Biserica a fost dedicată unei personalități misterioase, cunoscută în ziua de azi ca „martirul glorios.” Arheologii nu cunosc identitatea acestui martir, dar indiferent cine a fost și-a lăsat amprenta pe Tărâmul Sfânt.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 798 - octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri.