Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

A fost suspendat Shelanu, canalul TV în ebraică lansat de GOD TV Știre Jerusalem Dateline

Adaugat la :  10.07.2020

Acum câteva săptămâni, o rețea de cablu din Israel a început să emită Shelanu TV, un canal în limba ebraică lansat de GOD TV. Acum, șeful CNA israelian a suspendat licența celor de la HOT Cable pentru difuzarea postului Shelanu TV, spunând că cererea celor de la HOT a fost una înșelătoare.

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu a discutat cu Ron Cantor de la GOD TV despre anularea care a atras atenția presei internaționale, printre care Jerusalem Post și New York Times.

Chris Mitchell: Ron, mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Asher Biton, șeful CNA din Israel spunea că HOT a prezentat greșit postul Shelanu în cererea inițială. Iată ce a declarat acesta. Canalul se adresează evreilor prin conținut creștin, în contrast cu cererea inițială. Cum răspunzi acestei afirmații?

Ron Cantor: El știe care este adevărul, doar el a emis licența. V-am trimis și vouă o copie. În licență scrie foarte clar care este audiența noastră și aceasta este permisiunea pe care ne-a dat-o. Scrie că publicul nostru țintă este publicul israelian și nu scrie că aceștia trebuie să fie doar creștini. Altfel, de ce am difuza în ebraică, în Israel? Ar fi minunat dacă domnul și-ar cere scuze. Adevărul este că am primit acordul

să facem exact ceea ce am și făcut. Nu am reprezentat greșit pe nimeni în toată această chestiune.

Chris Mitchell: Ceea ce știm este că HOT a decis să nu depună o nouă cerere. Oare de ce? Ce relație aveți cu HOT Cable?

Ron Cantor: Cred că avem o relație bună. Am avut o conversație grozavă duminică seara și ei spuneau că vor solicita o extensie ca să nu ni se suspende licența. Deoarece acest plan a eșuat, i-am contactat și atunci ei ne-au spus că s-au răzgândit și că nu vor mai depune o nouă cerere. În acest caz, nu mai avem niciun post de televiziune. A fost strategia briliantă a celor din guvern. Ei știau că nu ne pot refuza licența în mod legal, doar suntem un stat democratic, există libertate de opinie și de exprimare. Chiar în preavizul de anulare au spus că putem depune o nouă cerere și ei o vor analiza, ca și cum am putea obține o nouă licență. Dar apoi au pus presiuni mari pe cei de la HOT Cable, care erau deja presațiși de Yad LAchim, de grupurile anti-mesianice și de unii clienți ai lor care nu vor să ne vadă în rețea. Nu avem resentimente față de HOT Cable. Au făcut ce era mai bine pentru ei. Noi suntem niște clienți mici și au renunțat la noi, dar sunt bucuros! Aș fi fost mult mai supărat dacă guvernul democrat ne-ar fi redus la tăcere. Sunt bucuros că vestea nu a venit din partea guvernului. Rețineți că asupra celor de la HOT s-au pus presiuni imense.

Chris Mitchell: Ron, la început ați fost acuzați că Shelanu face prozelitism. Vorbește-ne despre asta. Și, ce se va alege de Shelanu?

Ron Cantor: Mai întâi, urăsc termenul de prozelitism. Te face să te gândești că punem presiune pe oameni, că îi momim ca să-i convertim cu forța, iar noi nu facem așa ceva. Credincioșii din Israel nu fac așa ceva. Oricine a urmărit canalul a putut asculta muzică, învățături. Încă se mai poate asculta pe site-ul shelanu.tv. Tocmai ne-am mutat pe internet, unde vom avea o audiență mai mare. Israelienii își vor împărtăși povestea. E important să înțeleagă că noi nu suntem misionari, ci suntem israelieni. Eu m-am mutat aici pe când aveam 38 de ani. Dar copiii și soția mea au fost în IDF. Gazdele emisiunilor noastre au fost în armată, plătesc taxele și iubesc Israelul. Aș spune că Shelanu este probabil cel mai pro-Israel, sionist și anti BDS canal TV din Israel, dar ei nu ne-au dat nicio șansă. Nu-i nimic însă, fiindcă ne așteptam la asta, știam că e posibil să se întâmple. Ne gândeam că odată ce vom începe să difuzăm, oamenii se vor supăra și în acest moment vom primi înapoi fondurile oferite către HOT și le vom investi în promovarea paginii shelanu.tv. Așa vom ajunge la mult mai mulți oameni decât am fi făcut-o prin intermediul unei rețele de cablu TV. Tocmai oamenii care ni s-au opus fiindcă nu vor ca mesajul nostru să ajungă la poporul evreu, și-au pus singuri piedică, fiindcă acum vom ajunge la și mai mulți oameni. Israelienilor nu le place să li se spună ce pot și ce nu pot face. Cu cât mai mult le spun ultraortodocșii să nu ne urmărească și să nu ne asculte, cu atât mai mulți oameni vor intra pe internet, vor accesa shelanu.tv și vor vedea despre ce este vorba.


Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 335, în iulie 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.