Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

A murit rabinul Yechiel Eckstein, un impaciuitor al evreilor cu crestinii

Adaugat la :  14.02.2019
Vizualizari :  25
+ Add To

Israelul si intreaga lume au pierdut un campion al relatiei dintre evrei si crestini. Rabinul Yechiel Eckstein, fondatorul organizatiei International Fellowship of Christians and Jews, a fost inmormantat la Bet Semes, la iesirea din Ierusalim.

Sute de oameni au venit sa-l conduca pe ultimul drum pe un om care a fost un mare impaciuitor. Printre ei au fost si ambasadorul David Friedman si fostul primar al Ierusalimului, Nir Barkat.

„A fost un om care a inteles greutatile si provocarile noastre, nelinistea din Israel si cum sa ajunga la inimile a milioane de donatori din intreaga lume.”

Rabinul Eckstein a infiintat organizatia International Fellowship of Christians and Jews in 1983. De atunci, a reusit sa stranga peste 1,5 miliarde de dolari pentru a ajuta evreii din Israel, din fosta URSS, din America Latina si din peste 58 de tari.

„Cred ca, inca de la inceput, imi amintesc cand fratele meu a mers la Chicago pentru marsul din Skokie. Era inceputul unui altfel de antisemitism in America si partenerii pe care i-a gasit erau crestinii evanghelici.”

Fiica lui Eckstein, Yael, duce mai departe mostenirea de familie, ca vicepresedinte al organizatiei: „Am primit un dar specifi de la tine, taticule, cel mai mare dar pe care mi l-ai dat vreodata, anume chemarea de a tine la familie mai mult decat la orice altceva din lume.”

Fratele mai mic al lui Eckstein, Beryl, spunea pentru CBN ca, cu cat vedea mai mult lucrarea fratelui sau, cu atat mai mult a inteles-o si a iubit-o: „Oriunde mergea Yechiel, se crea o legatura, in special cu Pat Robertson, care a fost o mare influenta in viata sa si Yechiel in viata lui Pat. Acea iubire si misiune comuna e ceva ce eu si intreaga familie pretuim.”

Eckstein avea trei obiective: sa construiasca punti de legatura intre crestini si evrei, sa intareasca intelegerea radacinilor evreiesti ale credintei crestine si sa dezvolte un mod practic de a ajuta poporul evreu si Israelul.

Jonathan Feldstein a invatat multe din lucrarea rabinului.

„Nu lucram ca angajat, noi eram parteneri, amandoi incercand sa construim punti de legatura intre evrei si crestini. El era mentorul meu, el a facut matrita.”

Grupul lui Eckstein i-a ajutat si pe altii, precum crestinii persecutati din Orientul Mijlociu, iar in Israel, pe crestinii aramaici.

„Sunt si eu aici pentru a le transmite un mesaj tuturor, inclusiv organizatiei dumnealui, ca suntem aici pentru a garanta cooperarea dintre crestini si evrei asa cum ar trebui sa fie in aceasta lume.”

Rabinul Eckstein i-a lasat in urma pe sotia sa Joelle, trei fete si opt nepoti. „Amintirea cu care raman e aceea ca fratele meu se ruga, iar eu cand eram slab, intotdeauna era acolo si ma tinea de mana. Asa mi-l amintesc eu pe fratele meu, tinandu-ma de mana si eu tinand mana lui.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 265 - februarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Tururi de vizitare a unor locuri evreiesti, cautari, numeroase activitati, partasie, rasete si poze! Clubul pentru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 35

Un eveniment pro-viata cu participarea unor vedete are loc tocmai in Times Square! Sunt concerte in direct, discursuri...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Stiinta schimbarilor climatice v-a speriat? Iata trei lucruri practice pe care le puteti face! Philip Clayton, de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

E o veste extraordinara ca Asiei Bibi i s-a ingaduit, in sfarsit, sa paraseasca Pakistanul! E minunat si toata lumea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Janice Allen este directorul executiv al International Cooperating Ministries, o organizatie care vrea sa schimbe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ultimele stiri crestine la Alfa Omega TV: 1. Lupta pentru inlocuirea premierului Theresa May complica negocierile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 183

Razboiul cuvintelor dintre SUA si Iran se aprinde din nou. Secretarul de stat american Mike Pompeo a emis o avertizare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 108

Israelul a implinit 71 de ani si a sarbatorit Ziua Independentei, in ciuda contextului tensiunilor crescande cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Cum spuneam, cu cateva zile inainte de Ziua Eroilor, Israelul a fost sub asediu din partea gruparilor Hamas si Jihadul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 50

Pentru mai multe informatii despre ce motiveaza atacurile din Gaza si unde se afla Israelul la 71 de ani, George...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 57
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.