A susținut regimul Obama terorismul?

Adaugat la :  8.11.2019

Înarmarea ONU ! Aflăm cum s-a folosit administrația Obama de ONU pentru a face presiuni asupra statului evreu. Exercitarea presiunii politice asupra Israelului și folosirea ONU ca armă!

Un consilier al fostului președinte Barack Obama a recunoscut de curând cum a folosit administrația Obama această tactică chiar înainte de a părăsi Casa Albă. E posibil ca statul evreu să se confrunte cu aceleași provocări în viitorul apropiat. Influență asupra Israelului! Această strategie a fost folosită de curând în cadrul conferinței organizată de grupul J Street la Washington. Grupul pretinde a fi de partea Israelului, dar critică adesea statul evreu.

Consilierul lui Obama pe probleme de securitate națională, Ben Rhodes, a recunoscut cu mândrie că administrația Obama s-a folosit de ONU pentru a face presiuni asupra Israelului.

Ben Rhodes, fost consilier al lui Obama: Chiar la sfârșitul administrației, ne-am abținut în cazul votului pentru rezoluție, criticând construcțiile din Israel.

Cu vreo lună înainte ca Obama să-și părăsească funcția, SUA s-a abținut în timpul unui vot din cadrul Consiliului de securitate al ONU, permițând astfel adoptarea unei rezoluții anti-Israel, care se opune stabilirii unor locuințe în localitățile biblice Iudeea și Samaria, regiune cunoscută drept Cisiordania.

Chiar dacă SUA s-a opus acelei stabiliri de locuințe, aceasta și-a susținut mereu aliatul cheie de la ONU, acțiunea sa devenind astfel o trădare.

John Bolton: Am fi putut anula această rezoluție dacă votam împotrivă. A fost o lovitură mișelească dată israelienilor.

Unii, printre care și expertul în problemele Orientului Mijlociu Michael Widlanski, se așteptau la asta.

Michael Widlanski, expert în problemele Orientului Mijlociu: Nu e deloc surprinzător că administrația Obama a făcut presiuni asupra Israelului deoarece singurul lucru consistent la administrația Obama în ce privește politica sa externă a fost rănirea Israelului și ajutorarea extremiștilor musulmani, fie că e vorba de Erdogan, președintele Turciei, de Frăția Musulmană din Egipt sau de ayatollahii nebuni din Iran. E posibil ca această strategie să reapară.

În timpul evenimentului organizat de J Street, Bernie Sanders, candidat la alegerile prezidențiale din 2020, a spus că SUA ar trebui să se folosească de ajutorul oferit de armata israeliană în negocierile din Orientul Mijlociu.

Bernie Sanders, senator: Soluția propusă de mine e să-i spunem Israelului că primește anual câte 3,8 miliarde de dolari și că, dacă vrea să primească ajutor militar, va trebui să schimbe radical relația pe care o are cu locuitorii Fâșiei Gaza. Cred că e corect să spunem că o parte din cele 3,8 miliarde de dolari ar trebui să fie folosiți chiar acum în scopuri umanitare.

La mai puțin de doi ani de când Israelul a părăsit Fâșia Gaza, Hamas a preluat controlul în urma unei lovituri militare violente. Gruparea teroristă a folosit milioane de dolari din ajutorul internațional primit pentru a lansa rachete, a construi tuneluri și a stârni răscoale la granița cu Israelul. Widlanski spune că cei care se autointitulează prieteni ai Israelului se întorc adesea împotriva statului evreu.

Michael Widlanski: Cel mai bun mod de a ne ocupa de înșelători, de ipocriți, e să-i dăm de gol. Trebuie să le dăm arama pe față și să-i înjosim. E singurul mod prin care să-i învingem.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 302 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri