A venit vremea ca Siria să fie reconstruită

Adaugat la :  7.10.2019

ALEP, SIRIA 2019

Civilii sunt blocați într-o zonă extrem de mică, de aproximativ 2 kilometri pătrați. Nu au nicio zonă de siguranță, nici o viață adevărată. Fiecare bombă e un nou masacru.

Salvați Alep, salvați omenirea!

Există curaj în toiul devastării.

Abdalla, pastor, partener al Open Doors: Grupările armate au părăsit Alep. Acum, situația oamenilor e mai bună decât înainte, dar familiile sunt dezorientate, nu știu ce le va aduce viitorul. Nu au slujbe, casele lor sunt distruse, peste tot e dezastru. Oamenii se confruntă cu foarte multe provocări și greutăți. Se întreabă dacă să stea sau să plece, de aceea trebuie să sprijinim oamenii ca să poată rămâne.

Trebuie să ajutăm creștinii să rămână în țară. Aici e casa lor.

Duhul lui Dumnezeu ne-a dat putere să rămânem în Alep în timpul războiului. Duhului lui Dumnezeu mă motivează să continui să slujesc biserica de aici. Ca biserică, vrem să oferim ajutor oamenilor. La început, am putut ajuta numai 100 de familii, dar cu ajutorul primit am reușit să sprijinim lunar 2000 de familii, oferindu-le pachete cu alimente de bază.

În calitate de biserică, vrem să sprijinim oamenii. Ne gândim la idei pentru a-i ajuta să pună bazele unor proiecte. Ne gândim la microproiecte pentru familii, cum ar fi să îi ajutăm să întreprindă mici afaceri ca să poată supraviețui.

Vartouhi: Am deschis magazinul cu mulți ani în urmă, dar necazurile și războiul au venit asupra noastră și a trebuit să-l închidem. Din pricina situației financiare și a bolii soțului meu, n-am reușit să-l redeschidem pe cont propriu. Dar, în sfârșit, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul organizației voastre, am reușit să redeschidem. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a exprima cât de recunoscătoare sunt că ajutorul trimis de oameni a ajuns la mine.

Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să supraviețuim ca biserică în Alep. Sper și mă rog ca toți cei care mă aud să poată susține biserica din Alep, să fie alături de noi și să vadă un viitor mai bun pentru Alep și Siria, începutul restaurării și reparării, precum și întoarcerea binelui în țară.

Tu le poți reda speranța creștinilor din Siria!

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri