Abraham Cooper: cauzele antisemitismului

Adaugat la :  7.06.2021

Chris Mitchell, reporter: În cele ce urmează, vom mai discuta cu rabinul Abraham Cooper despre creșterea alarmantă a antisemitismului, nu doar în SUA, ci și în lume. Domnule rabin Cooper, care este reacția dvs. la atacurile antisemite din SUA, de la New York până în Los Angeles, unde locuiți dumneavoastră ?

Abraham Cooper, rabin, Simon Wiesenthal Center: De fapt tsunamiul a început prima dată în Germania, unde au perpetuat atacuri prin țară. Faptul că pe străzile Germaniei s-a auzit scandând Moarte evreilor a sporit gravitatea situației. În Dusseldorf chiar a izbucnit un incendiu la Memorialul Sinagogii din Dusseldorf, care a fost incendiată în Noaptea de cristal în 1938. Situația din Marea Britanie este complet scăpată de sub control. Nivelul atacurilor care au avut loc de ambele părți ale Atlanticului și putem adăuga și Australia, reprezintă furtuna perfectă, extrem de tulburătoare. Acesta este un antisemitism care escaladează la un nivel cu totul nou.

Reporter: O ultimă întrebare, domnule rabin Cooper, cum pot ajuta creștinii evanghelici ?

Abraham Cooper: Cred că mai întâi de toate, duminica viitoare ar trebui să se țină predici care să-i învețe pe enoriași nu atât de mult despre Israel, fiindcă ei știu despre Israel mult mai mult decât alții, dar trebuie să știe despre flagelul antisemitismului din SUA care a scăpat de sub control. Rugăciunile lor vor fi foarte importante. Apoi, este bine să-și amintească ceea ce mulți oameni, inclusiv domnul Wiesenthal, marele vânător de naziști, ne-ar reaminti, și anume că, ceva grav deseori începe cu evreii, dar niciodată nu se termină cu evreii. Prietenii noștri cei mai buni sunt membrii comunității creștine. Trebuie doar să fie ei înșiși, să fie conștienți de ceea ce se întâmplă și să ne trimită ceea ce văd în mediul online și ceea ce aud. Nu putem niciodată să învingem antisemitismul de unii singuri. Vecinii noștri vor fi aceia care vor da tonul.

Reporter: Timp de 11 zile, Hamas, sprijinit de Iran și alte grupări teroriste, a încercat să paralizeze centrul și sudul Israelului lansând mii de rachete din Gaza. Acum, strategii analizează alte posibile amenințări și un expert israelian arată către o amenințare mult mai mare venind din nord.

Boaz Ganor, fost director, International Institute for Counter Terrorism: Trebuie să recunosc, ca israelian, acesta nu este singurul front de care sunt îngrijorat. Mă uit la nord și văd Libanul și Hezbollah.

Reporter: Expertul în antiterorism Boaz Ganor spunea pentru Știrile CBN că Hezbollah și rachetele sale estimate a fi în număr de 150-200 000, reprezintă o amenințare mult mai mare decât Hamas.

Boaz Ganor: Dacă m-ați întreba ce mă îngrijorează la Hezbollah, este același lucru care mă îngrijorează la Hamas, dar la o scară mult mai mare.

Reporter: După ce a studiat conflictul recent, Ganor crede că Hezbollah va încerca să copleșească sistemul defensiv principal al Israelului, Iron Dome. Ganor mai spune că Hezbollah nu deține doar rachete, ci și proiectile.

Boaz Ganor: Diferența dintre cele două este că proiectilul este o rachetă ghidată, poate fi direcționată către o țintă anume. Așadar, ei dețin proiectile ghidate care au focoase mult mai mari și pot ajunge în orice colț din Israel. Pot lansa rachete din Liban care să lovească Eilatul, punctul cel mai sudic al Israelului.

Reporter: Știrile CBN relata despre clădirile deținute de Hezbollah în Beirut, unde rachetele sunt convertite în proiectile ghidate, totul ca parte a unui proiect iranian de mai multe miliarde de dolari.

Boaz Ganor: Iranul și-a clădit o capabilitate enormă, în opinia mea, cu unicul scop de a împiedica Israelul să atace armata sau instalațiile nucleare pe care ei le construiesc în Iran.

Reporter: Ganor, ca cei mai mulți israelieni, crede Iranul pe cuvânt în ce privește dorința lor de a eradica Israelul.

Boaz Ganor: Ei o spun cu subiect și predicat. Odată ce își pot atinge obiectivele ideologice prin capabilități practice precum o bombă nucleară, situația devine o amenințare existențială pentru Israel. Având în vedere cât de mic e Israelul, acesta nu poate să se recupereze după un atac cu bombă nucleară.

Reporter: Ganor mai spune că Hezbollah reprezintă o provocare fără precedent pentru Israel și că orice război împotriva Hezbollah ar eclipsa recentul conflict cu Hamas.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 380, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.