Acordurile Avraam: dezvoltarea relațiilor?

Adaugat la :  7.06.2021

Chris Mitchell, reporter: După cum vă prezentam, în urma recentului război dintre Israel și Hamas, incidentele anti-Israel și antisemite au crescut brusc în toată lumea. După cum ne relatează însă Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu, relațiile dintre Israel și EAU formalizate prin Acordurile Avraam sunt în dezvoltare.

Julie Stahl, corespondentă CBN în Orientul Mijlociu: Ambasadorul Eitan Naeh este primul diplomat al Israelului în Emiratele Arabe Unite. Știrile CBN a discutat cu Naeh într-o călătorie la Abu Dhabi privind reacția EAU față de recentul conflict al Israelului cu Hamas.

Eitan Na’eh, ambasador, liderul misiunii, Ambasada Israeliană, Abu Dhabi: Am vizitat un salon de aici în timpul campaniei din Gaza și am auzit lucruri pe care israelienii nu cred că le-au mai auzit. Până la Acordurile Avraam am avut doar varianta palestiniană. Acum, pentru prima dată, putem auzi și cealaltă variantă, cea israeliană.

Julie Stahl: Anul trecut, Israelul, EAU și alte națiuni arabe au creat legături diplomatice, cunoscute ca Acordurile Avraam. Naeh descrie aceste legături ca pe un efort a ceea ce el numea Oamenii viitorului se despart de oamenii trecutului care lansează rachete.

Eitan Na’eh: Sunt mulți oameni care încearcă să-l pună în dificultate sau să-l pună la test, dar determinarea există, decizia strategică există și noi revenim la normal, clădim relații, semnăm acorduri, stabilim noi contacte și ne construim ambasada aici. Așadar, continuăm lucrarea și acesta este mesajul pe care îl primim din partea omologilor din EAU.

Julie Stahl: În ultimele șapte luni, mai spunea Naeh, Israelul a reușit să avanseze ideea că există două tabere în ce privește conflictul dintre israelieni și palestinieni. El mai spunea că paginile ministerelor de externe arabe pe platformele de socializare au avut 56 milioane de vizualizări în ultimele zile.

Eitan Na’eh: Povestea israeliană, în ciuda a ceea ce părea a fi contrariul, capătă avânt pe străzile arabe. Cred că ar trebui să fim atenți la acest lucru.

Julie Stahl: Unul din semnele relației în dezvoltare este deschiderea primei expoziții memoriale a Holocaustului în Golful Arabiei, într-un muzeu din Dubai.

Ahmed Almansoori, fondator al muzeului „Crossroads of civilization”: Cred că este foarte important să recunoaștem și să avem compasiune și curajul să recunoaștem acest adevăr greu, povestea care a avut loc la acea vreme, istoria masacrului purificării etnice, purificarea unei singure etnii, a unei singure religii. A fost ceva foarte grav.

Julie Stahl: Naeh și comunitatea evreiască au fost invitați la deschidere.

Eitan Na’eh: După cum putem vedea în cadrul acestei expoziții, aici este exact opusul a ceea ce se petrece în Gaza: toleranță, normalizare, despărțire de trecut, de războaie, bătălii și lansări de rachete.

Julie Stahl: Expoziția de la Crossroads of Civilization Museum este menită să conștientizeze populația locală și pe alții. Se prezintă evenimentele care au dus la Holocaust și include un omagiu adus eroilor arabi care au luptat și au salvat evrei. Naeh mai spunea că este important să recunoaștem că Orientul Mijlociu se află într-o poziție diferită pentru a putea accepta acest lucru și a dezvolta aceste relații. Julie Stahl, pentru Știrile CBN, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 380, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională