Acordurile Avraam vor supraviețui, însă nu va fi posibil fără coordonarea SUA

Adaugat la :  1.08.2022

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: La o săptămână după vizita președintelui Biden și a echipei sale de politică externă în Orientul Mijlociu, încă se resimte impactul în regiune și asupra Acordurilor Avraam. Când președintele Biden a venit să viziteze Israelul și Arabia Saudită, lucrurile au început să se schimbe în regiune, în timp ce acordurile reciproce de apărare dintre Israel și țările vecine arabe au început să se destrame.

David Wurmser, expertul în Orientul Mijlociu: Arhitectura de securitate s-a destrămat și aceasta a fost făcută public până la urmă. A fost anulată și Emiratele Arabe Unite încearcă acum să restabilească relațiile diplomatice cu Iranul, la fel ca și alte țări. Se pare că au cântărit angajamentul SUA de a confrunta Iranul ca fiind prea slab și acum vor să se înțeleagă cu iranienii.

Chris Mitchell: Expertul în Orientul Mijlociu, David Wurmser, spune că lipsa de voință a administrației Biden de a se impune ca o amenințare militară credibilă față de Iran pune țările sunnite din Golf într-o poziție vulnerabilă.

David Wurmser: De unii singuri, ei nu-i pot opri pe iranieni. Nu se pot apăra singuri în fața iranienilor, așa că au doar două opțiuni, fie se smeresc în fața iranienilor, lucru ce par să-l încerce acum, fie găsesc pe altcineva care să-i ajute.

Chris Mitchell: În plus față de îngrijorările legate de apărare, administrația Biden face o schimbare în Acordurile Avraam prin reintroducerea cadrului negocierilor de pace de tipul acordurilor de la Oslo, aducând la masă Iordania, Qatar și Autoritatea Palestiniană, însă alte țări nu sunt de acord cu această idee.

David Wurmser: Saudiții și alte națiuni arabe nu doresc implicarea Autorității Palestiniene. Nu le place ceea ce fac ei în mai multe domenii. Forțându-i să vină și ei, amenință de fapt Acordurile Avraam. Cred că, din fericire, interesele comune ale acestor țări sunt atât de puternice, încât Acordurile Avraam vor supraviețui, însă lucrul acesta nu va fi posibil fără coordonarea SUA.

Chris Mitchell: Fostul emisar special pentru Acordurile Avraam, Aryeh Lightstone, spune că țările din Golf sunt frustrate.

Aryeh Lightstone, fostul emisar special pentru Acordurile Avraam: Există acest sentiment de freamăt, în care se întreabă ce vom face în următoarele 26 de luni.

Chris Mitchell: Lightstone spune că dacă SUA nu va prelua frâiele, alte națiuni abia așteaptă să o facă.

Aryeh Lightstone: Nu este nicio coincidență faptul că Putin a venit în Iran chiar după ce Biden a părăsit regiunea. Este o competiție aici. Dacă SUA nu conduce, va conduce Rusia sau China. Este absolut în interesul nostru să conducem. Acele țări vor să fie conduse de noi, vor să ne urmeze și să ne susțină. Ei nu vor să îl susțină pe Putin sau pe chinezi, nu sunt interesați. Dacă noi nu suntem acolo, vor fi rușii și chinezii.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 437, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.