Administratia Trump lupta pentru eradicarea virusului SIDA

Adaugat la :  6.12.2018

Administratia Trump investeste 100 de milioane de dolari in razboiul global pentru combaterea virusului HIV.

Mark Martin: Corespondentul de la Casa Alba, Ben Kennedy spune ca fondurile vor ajuta grupurile religioase sa lupte impotriva acestei boli temute.

Ben Kennedy: Grupurile religioase se afla in prima linie pentru a lupta impotriva acestei epidemii prin rugaciune, fonduri, cercetare si tratamente impreuna cu Casa Alba, legiuitori si grupuri din intreaga lume lupta ca sa puna capat acestei boli.

Mike Pence: Suntem mandri ca administratia noastra colaboreaza cu organizatii religioase din Africa si din intreaga lume.

Ben Kennedy: In SUA, initiativa PEPFAR, „Presidents Emergency Plan for AIDS Relief” a contribuit la salvarea a mai bine de 60 de milioane de vieti. Aceasta initiativa a fost lansata acum 15 ani de presedintele George W. Bush si a finantat tratamentul pentru 14 milioane de oameni. Initiativa ajuta 2.2 milioane de bebelusi care s-au nascut necontaminati de HIV, virus purtat de mamele sau tatii lor.

Mike Pence: Nu trebuie sa ne lasam influentati de cifre, deoarece este vorba de oameni, de vieti.

Gilbstar Makangila: Vom castiga aceasta batalie, mai ales datorita credintei in Domnul Isus Hristos.

Ben Kennedy: Circle of Hope in Zambia colaboreaza cu PEPFAR pentru a ajuta mai bine de 300.000 de oameni in acest an.

Gilbstar Makangila: Vrem sa ii atingem din toata inima pentru a avea o viata buna si pentru a putea simti dragostea lui Dumnezeu prin PEPFAR.

Chris Smith: Daca vrem sa punem capat acestei pandemii, trebuie sa implicam comunitatea religioasa, bisericile, mai ales in Africa.

Ben Kennedy: La Capitoliu, congresmanul Chris Smith a prezentat o extensie a initiativei PEPFAR de 30 miliarde de dolari, pe cinci ani, care a obtinut o sustinere bipartizana in Camera Reprezentantilor si a fost aprobata de Senat.

Chris Smith: Boala se poate extinde din nou daca nu continuam sa ajutam cat mai multi oameni posibil cu cele mai bune resurse.

Ben Kennedy: Cu ajutorul organizatiilor religioase si cu ajutorul legiuitorilor, ca dumneavoastra, putem pune capat acestei pandemii?

Chris Smith: Sunt de parere ca da.

Ben Kennedy: Rata mortalitatii cauzata de SIDA s-a injumatatit din 2004, cand a ajuns la punctul maxim. Cazurile noi de HIV au scazut cu aproape 50% datorita initiativelor ca PEPFAR.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 751 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri