Adopție trans-rasială

Adaugat la :  17.06.2021

Trebuie ca rasa să fie un factor decisiv în cazul adopțiilor? Răspunsul este da, potrivit uneia dintre cele mai mari agenții evanghelice de adopție din Statele Unite. Această opinie i-a plasat în mijlocul așa-numitului război al conștiinței. Caitlin Burke de la CBN vine cu mai multe detalii.

Caitlin Burke, reporter CBN: Există o lege federală care interzice ca rasa să fie un factor decisiv în cazul adopției. Legea privind plasamentul multietnic sau MEPA are menirea de a înlătura barierele privind adoptarea copiilor de culoare. Acum, o agenție evanghelică importantă de adopție cere modificarea legii. Potrivit agenției Bethany Christian Services legea limitează o informare adecvată a părinților înainte de adopția trans-rasială. Potrivit legii, toate adopțiile trebuie tratate după aceleași criterii, indiferent dacă părinții albi adoptă copii albi sau copii de culoare. După decesul lui George Floyd, familiile Bethany au cerut ajutor pentru a vorbi despre rasă cu copiii lor. În prezent, părinții care au nevoie de mai multe resurse pot participa la cursuri opționale organizate de Bethany sau de alte organizații ca Be The Bridge.

Tiffany Henness, educatoare, Be The Bridge: De la bun început părinții albi ar trebui să cunoască metodele, limbajul și să aibă cunoștințe despre cum să ajute un copil de culoare să aibă o identitate rasială sănătoasă.

Caitlin Burke, co-fondator, Fudația Radiance: Tiffany Henness ajută la organizarea de cursuri de adopție trans-rasială la Be The Bridge. Ea este din America, dar e de origine asiatică și a fost adoptată de o familie de albi.

Tiffany Henness: Ceea ce mă surprinde când mă gândesc la viața mea este faptul că părinții mei au încercat să mă încurajeze să am o identitate pozitivă, însă ei nu au cunoscut unele aspecte ale mediului în care am trăit, care mă învăța să îi urăsc pe cei cu o origine ca a mea, chineză sau asiatică. Din acest motiv am fost diferită. Asta m-a făcut să fiu diferită de familia mea.

Caitlin Burke: Potrivit lui Henness, în timp ce familia ei a făcut tot ce a putut, ea simte că filozofia lor daltonistă era mărginită.

Tiffany Henness: Nu puteam să îi informez la patru ani, la opt ani sau la 16 ani. Nu aveam destule cunoștințe. Dacă părinții mei ar fi făcut niște cursuri, dacă ar fi cunoscut asiatici din America, aceștia ar fi putut să îi ajute să înțeleagă contextul unor comentarii sau al unor glume. Ar fi putut să fie proactivi ca părinți, m-ar fi putut ajuta să trec peste acele probleme.

Caitlin Burke: Însă nu toți din comunitatea adopțiilor sunt de acord că e nevoie de aceste cursuri speciale.

Ryan Bomberger: Trebuie să înveți, este ceva natural. Nu ai nevoie de o agenție care să te constrângă să faci asta. E ca și o curiozitate naturală, deoarece vrei să știi cum să crești cel mai bine acel copil.

Caitlin Burke: La rândul său și Ryan Bomberger, co-fondatorul Fundației Radiance, a fost crescut într-o familie trans-rasială. El a fost adoptat în 1971, iar părinții săi au încălcat restricțiile privind plasarea copiilor de culoare în familii de albi.

Ryan Bomberger: Ei au înțeles că, înainte de toate, erau chemați să iubească. Ei nu și-au propus să adopte un copil de culoare, un copil vietnamez, un amerindian. Ei au vrut să adopte copiii despre care lumea spunea că nu îi dorește nimeni și nu îi iubește nimeni.

Caitlin Burke: Potrivit statisticilor, sunt mai mulți copii de culoare care stagnează în plasament decât familii de culoare care doresc să îi adopte. Bomberger este îngrijorat. Dorința lui Bethany este nu doar de a lua în considerare rasa și adopția, dar și existența posibilității de a verifica posibilii părinți, care vor putea constitui o barieră pentru familiile de albi. Astfel, el spune că va fi aproape imposibil pentru ei să adopte copii de culoare.

Ryan Bomberger: Mulți părinți au venit la mine în cadrul evenimentelor organizate de Fundația Radiance în țară. Ei erau descurajați să adopte deoarece erau albi sau nu aveau destui prieteni de culoare sau destui prieteni asiatici. Consider că acest lucru este foarte distructiv.

Caitlin Burke: Potrivit altor critici, Bethany cedează mișcării de conștientizare, este influențată de teoria critică privind rasa și se orientează spre stânga. Într-o declarație acordată echipei de știri CBN, Bethany a spus că va continua să promoveze adopțiile trans-rasiale și că ei încearcă, citez: ”Să informeze familiile care adoptă copii aparținând altor rase să-și înțeleagă copiii lor adoptivi, să îi susțină ca să le înțeleagă identitatea”. Henness spune că și-a concentrat atenția asupra celor care vor să asculte și să învețe, deoarece ea cunoaște prea bine care e miza.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 883, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.