Afganistanul: inima trezirii din regiune?

Adaugat la :  27.09.2021

Chris Mitchell, reporter: Deși în Afganistan este mult tumult, națiunea devastată de război ar putea deveni locul trezirii din regiune. După cum relatează Caitlin Burke, după ce creștinii afgani au lucrat cu biserica subterană de acolo, cu toate eforturile talibanilor de a reduce mesajul la tăcere, ei continuă să trăiască și să răspândească Evanghelia. Caitlin Burke, corespondent de securitate națională: În timp ce noul guvern taliban își întărește controlul în țară, oamenii pot vedea clar cum întunericul islamului se întinde, și atunci ei aleargă spre lumină.

Joel Richardson, „Global Catalytic Ministries”: În cartea sa, Iov spune: Dar cel ce se prăbușește nu-și întinde mâinile ? Cel în nenorocire nu cere ajutor la Dumnezeu ? În mijlocul disperării, sufletele sunt flămânde și atunci există un moment de oportunitate. Caitlin Burke: Joel Richardson de la Global Catalytic Ministries spune că istoria stă ca mărturie că guvernele opresive islamice duc la trezire în biserică.

Joel Richardson: Biserica din Iran are cea mai mare creștere din lume. Apoi, la șapte ani după războiul fulger dus de SI, există trezire în nordul Siriei. Instalarea guvernelor islamice oferă un sol afânat în care Biserica poate crește.

Caitlin Burke: Biserica din Afganistan este hotărâtă să facă la fel.

Joel Richardson: Ei încă se întâlnesc și studiază Biblia împreună, se închină și vestesc Evanghelia. Avem o relatare despre unul din liderii noștri care au împărtășit Evanghelia cu membri talibani care au venit în satul lor și cu care au avut timp de studiu biblic și rugăciune.

Caitlin Burke: Deși deseori relatările senzaționale sunt cele care fac obiectul știrilor, precum una recentă, dar falsă, potrivit căreia Biserica subterană a fost martirizată sau alte știri care evidențiază doar acțiunile eroice, Richardson spune despre creștinii din Afganistan că ei sunt oameni simpli care aleg să trăiască credința creștină.

Joel Richardson: Ei spun că sunt speriați, mulți dintre ei în disperare, dar în slăbiciune ei merg mai departe și găsesc har dulce.

Caitlin Burke: Un creștin afgan relata recent pentru Global Catalytic Ministries că în acest moment durerea este împletită cu bucurie. Dumnezeu nu ne-a părăsit. Nu trebuie să ne temem de ceea ce fac talibanii. Da, poate ni se vor întâmpla lucruri rele, dar Dumnezeu va face ceva și Își va glorifica Numele. Richardson se teme că acesta ar putea fi calmul dinaintea furtunii, dar mai spune că acei creștini care sunt aici s-au supus voiei lui Dumneze, indiferent cum ar fi.

Joel Richardson: Ei și-au predat viitorul și soarta în mâna Domnului, știind că ar putea ajunge la martiraj. Ei înțeleg acest lucru foarte bine și totuși merg mai departe.

Caitlin Burke: Cea mai bună rugăciune pentru ei în acest moment este pentru protecție divină. Unul din creștini scria că ei continuă să-și amintească pasajul unde scrie că dușmanii lui Isus îl căutau, dar el a trecut prin mijlocul mulțimii și a dispărut, având parte de un camuflaj divin. Caitlin Burke, pentru Știrile CBN.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 395, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.