Ajutoare pentru victimele cutremurelor din Filipine

Adaugat la :  14.11.2019

În doar două săptămâni, trei cutremure puternice au lovit aceeași provincie în sudul Filipinelor. În urma cutremurelor, 22 de oameni au murit și 21.000 de case au fost distruse. Lucille Talusan a fost la fața locului când Operation Blessing de la CBN a adus ajutoare și iubire.

Lucille Talusan, reporter: Melicita Onoc a plâns necontrolat deoarece casa ei, recent construită, a fost distrusă de niște cutremure puternice.

Melicita Onoc, supraviețuitoarea cutremurelor: Casa a fost un dar de la copiii mei. Au muncit din greu pentru a-mi construi o casă. Acum, casa este distrusă. Toate sacrificiile lor s-au năruit.

Lucille Talusan: Melecita locuiește într-un cort improvizat lângă casa ei. Situația ei este și mai dificilă deoarece un accident vascular suferit anul trecut a imobilizat-o la pat. Este un miracol faptul că nu a fost rănită de dărâmături. Când casa a început să se prăbușească, ea a rămas prinsă în interior. Melecita se află printre cele 20.000 de familii care și-au pierdut casele în urma cutremurelor. Toate casele din acest sat au fost distruse de cutremurele puternice. Unele au fost dărâmate complet ca acestea. Zeci de mii de oameni sunt copleșiți de această tragedie. Operation Blessing se află la fața locului pentru a-i ajuta să facă față greutăților prin ajutoare, îngrjiri medicale și rugăciune. Angajații și voluntarii organizației Operation Blessing călătoresc prin zone cu teren accidentat pentru a ajuge în satul Melecitei și la munte. Ei le dau saci cu orez, conserve, tăiței, lapte și alte bunuri. Casa lui Ginilyn Sumon a fost, de asemenea, afectată de cutremure. Ea spune că aceste ajutoare sunt de mare folos pentru ei.

Ginilyn Sumon, supraviețuitoarea cutremurelor: Avem nevoie de mâncare. Nu putem merge la fermele noastre deoarece aici, pe munte, șocurile sunt foarte puternice. Ne temem de alunecări de teren. Ne-am pierdut casa, dar slavă Domnului, suntem cu toții în viață. Vă mulțumim că ați venit la noi.

Lucille Talusan: Șeful satului este foarte bucuros. El spune că pentru prima dată, toate familiile din sat primesc ajutor.

Gospel Luhong, șeful satului: Alte grupuri dau ajutoare doar familiilor ale căror case au fost distruse în totalitate. Însă Operation Blessing ajută pe toată lumea. Rugăciunile sunt foarte importante deoarece oferă speranță oamenilor.

Lucille Talusan: Pe lângă sacii cu bunuri, oamenii s-au rugat pentru Melecita. În acea zi, ea L-a aceeptat pe Isus ca Domn și Mântuitor. Speră că într-o bună zi Dumnezeu îi va da o casă nouă și mai stabilă. Ne-am bucurat să o vedem cum zâmbește din nou.


Melicita Onoc: Vă mulțumesc. Nu cred că vă pot răsplăti vreodată.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 800 – noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.