Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Am văzut căzând bombe și mortiere Știre Jerusalem Dateline Alfa Omega TV

Adaugat la :  25.09.2020

A apărut noul documentar despre invizibilul Iron Dome care protejează comunitățile israeliene de rachetele dușmane. Sistemul israelian Iron Dome a salvat nenumărate vieți de când a fost pus în funcțiune în urmă cu aproape 10 ani. Acum, producătorii de film spun această poveste uimitoare a sistemului defensiv aerian israelian într-o nouă serie de documentare.

Ne-am suprapus vocea în unele din aceste filmulețe. Priviți ! Suntem în districtul M-3 din Sderot și împreună cu noi este Eli Moyal, primarul orașului, care a venit aici în papuci de casă. El locuiește aproape.

Eli, ce ai auzit ? Nu am auzit, dar am văzut. Am văzut căzând bombe și mortiere. Nu mi-a venit să cred ochilor.

Fac un apel la premierul Arik Sharon și la cabinetul de securitate și răspunsul nu este să trimită mai multe bombe și nici să ne ascundem. Guvernul israelian trebuie să stopeze aceste atacuri cu mortiere din Sderot.

Așa a început căutarea unei soluții de a proteja Israelul de rachetele trimise de teroriști. Imaginați-vă un oraș cu peste 20 000 de cetățeni unde, din senin, fără avertisment, cade o bombă.

Noul documentar Iron Dome prezintă fazele dezvoltării acestui unic sistem defensiv care a interceptat 90% din rachetele vizate.

Am dorit să explorăm povestea dezvoltării sistemului Iron Dome ca sistem armat prin care sunt salvate vieți și am descoperit că povestea este mult mai complexă decât a unui simplu sistem armat.

Creatorul și producătorul Nati Dinnar spune că documentarul începe din momentul când au început să cadă rachetele.

La început, cădeau tot felul de rachete stupide și nimeni nu a fost rănit. Când a murit primul om însă, oamenii au înțeles că această amenințare nu este o joacă și atunci o persoană pe nume Danny Gold, din Ministerul Apărării, responsabil cu cercetarea și dezvoltarea, a spus că trebuie să ne ocupăm de această amenințare. Dinnar spunea că ideea documentarului a început în 2015.

Am vrut să îl întâlnesc pe Danny Gold și să înțeleg povestea. La început am crezut că este povestea unui om care are o idee și începe să pună lucrurile în mișcare, dar așa cum este și când se produce un film, nu este vorba doar despre cel care are ideea și o pune în aplicare.

Având peste 100 de interviuri... Ne-am dat seama că nu este povestea unor rachete care cad din văzduh, ci este povestea oamenilor care locuiesc sub amenințare constantă și a oamenilor care încearcă să îi protejeze, fie că sunt în poziții de decizie sau ingineri.

Până la urmă am spus că vrem să facem un documentar istoric dar prezentat într-un mod personal. În 2006, ministrul apărării, Amir Peretz, locuia în Sderot, orașul din Israel cel mai atacat de rachete.

Oricine a văzut pagubele create de racheta Qassam în această dimineață la școala AMIT din Sderot cu greu a descris miracolul. În mod normal, casa mea era ținta cea mai frecventă pentru Hamas. Lovirea casei mele a fost o decizie strategică. O poză cu casa ministrului israelian al apărării lovită de o rachetă a Hamas ar fi fost o mare victorie pentru ei. Într-o zi, o rachetă a căzut la câțiva metri de casa mea și un vecin de pe strada alăturată care era acolo a murit, iar una din gărzile mele era de gardă atunci. Ambele picioare i-au fost spulberate.

Tatăl dumneavoastră este un erou în Sderot și în Israel și moartea lui nu va fi trecută cu vederea. Nu cred că ați făcut nimic pentru a împiedica aceasta. Inima mi-e frântă ! Situația era atât de rea. Nu aveam nicio soluție împotriva acestor rachete, nici Israelul și nicio altă țară din lume, nici măcar SUA.

Tot pe atunci, ingineri și tehnicieni de la Rafael Advanced Defense Systems au început să lucreze la sistemul Iron Dome. Am decis să încercăm să dezvoltăm un sistem care poate intercepta rachetele pe traiectoria lor, în aer. Era aproape imposibil, dar am înțeles că nu avem de ales.

Născut în Tel Aviv, având părinți supraviețuitori ai Holocaustului, Levin a avut un motiv personal pentru a lucra la sistem. Am făcut asta din dorința de a proteja pe toți din Israel. Pot spune că am avut această obsesie încă de mic copil.

Mai întâi, lansăm ținta. Ținta este în aer. Începem numărătoare inversă. Cineva pe nume Dori începe numărătoare inversă. Cinci, patru, trei... Unu, zero ! Din lansator iese fum și o rachetă țâșnește în aer.

Oamenii deja aplaudau. Le-am spus: Oameni buni, racheta nu a fost încă interceptată ! Urmează câteva secunde de panică. Toți stau cu ochii în calculator. Bucuria reușitei unui sistem defensiv care continuă să salveze viețile israelienilor și azi. Documentarul Iron Dome poate fi văzut pe Izzy, o platformă internațională de streaming, căreia unii îi spun Netflixul Israelului.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 346, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.