Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Ambițiile expansioniste ale Turciei sunt o amenințare pentru regiune Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  26.11.2020

Despre ambițiile expansioniste ale Turciei și amenințarea pe care o reprezintă această țară în regiunea Orientului Mijlociu, Wendy Griffith și George Thomas au discutat cu mai mulți invitați ai știrilor CBN.

George Thomas: Din Ierusalim ni se alătură Chris Mitchell. Vorbim și cu Cornee Bekcer de la Universitatea Regent și Charlene Aaron, prezentatoarea emisiunii Prayer Link de la CBN. Aș dori să încep cu tine, Chris. Scopul lui Erdoğan este acela de a îndepărta toți creștinii care nu sunt turci din țară. Dă-ne câteva exemple.

Chris Mitchell: George, îți dau două exemple. Mark Alan și Joy Anna Crow, ambii sunt americani neoprotestanți căsătoriți cu localnici de naționalitate turcă. Recent, li s-a spus că nu li se va mai prelungi viza, că sunt ”persona non grata”, așa cum a spus și Mike Kerem. Mai sunt și alții, acum câteva luni au fost în jur de 50 de persoane, poate între timp numărul lor a crescut. Nu e vorba doar de americani, ci și de oameni din Finlanda, din Coreea de Sud, din Germania. Toate aceste fapte sunt o încercare de a înlătura din Turcia orice influență creștină. Există o dihotomie, așa cum ne-a explicat Mike Kerem. Turcilor li se dă o anumită libertate în Turcia. Însă străinii, mai ales americanii și cei care vin din alte țări occidentale, sunt ”persona non grata”. George, îți amintești de cazul cunoscut al lui Andrew Brunson. După finalizarea cazului, au început să aibă loc aceste evacuări.

George Thomas: Va fi interesant să vedem cum va reuși să împartă Turcia în mod egal între radicali și moderați. Ultima întrebare: forțele turcești au vizat creștinii în Siria, în Armenia și în alte țări. Face și acest gest parte dintr-un plan mai amplu?

Chris Mitchell: Da. Am vorbit despre Turcia Mare și aceste gesturi fac parte într-adevăr din acest plan. Am văzut în cazul Armeniei și Azerbaidjanului. Armenii se tem că acest conflict este o continuare a genocidului armean care a început în 1915. Este vorba și de epurare etnică. El a făcut asta în 2018 în Afrin, în Kurdistanul de Vest în 2019, când a trimis oameni de naționalitate turcă pentru a epura etnic aceste regiuni. Nu a fost vorba doar de o epurare a creștinilor, ci și a minorității etnice, cum ar fi kurzii și alte minorități. Situația este îngrjorătoare. Turcia este o țară membră a NATO. Cândva a fost o democrație, însă în prezent se îndreaptă tot mai mult spre o dictatură care pune în pericol libertatea cuvântului și libertatea religioasă.

George Thomas: Mulțumesc, Chris.

Wendy Griffith: Dr. Cornee Becker este alături de noi pentru mai multe informații despre rolul Turciei în istorie, în trecut și în viitor. El este și decan al Universității Regent. Dr. Becker, bine ați venit la ”Mapamond Creștin”.

Dr. Cornee Becker: Este minunat să fiu alături de voi. Mulțumesc.

Wendy Griffith: Turcia are un rol proeminent în istoria Bisericii. Ce ne puteți spune despre acest subiect?

Dr. Cornee Becker: Inițial, Trucia a fost leagănul creștinismului. Trebuie să ne amintim acest fapt. Aici a crescut apostolul Pavel. Știm și de apostolul Ioan. Potrivit unor savanți, Maria, mama lui Isus, s-a mutat acolo. Turcia a devenit locul de unde s-a răspândit Evanghelia, nu doar spre Occident, dar și spre Orient.

Wendy Griffith: A avut Turcia vreun rol legat și de profețiile biblice, de escatologia biblică?

Dr. Cornee Becker: Da, potrivit multor savanți, Ezechiel 37, 38 și 39 profețește că o armată mare din această zonă, în vremurile de pe urmă, va mărșălui spre Ierusalim. Astfel, va avea loc ultima bătălie, Armaghedonul.

Wendy Griffith: Împreună cu Charlene Aaron pezentăm emisiunea Prayerlink. Charlene, ne concentrăm atenția asupra unei singure țări, asupra Turciei. Însă există vreun mesaj pentru Biserică, în general?

Charlene Aaron: În mod absolut, Wendy. Trebuie să vă atrag atenția asupra Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Hristos, care spune în Matei 5, în Cuvântarea Sa de pe munte astfel: ”Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!” Care trebuie să fie poziția noastră, atât față de Biserica din Turcia, cât și față de Biserica persecutată din întreaga lume? Versetul 12 spune: ”Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe proorocii care au fost înainte de voi.” Așa cum vedem, persecuția are loc în întreaga lume. Creștinii, indiferent unde se află, trebuie să se bucure. Isus a spus că toate acestea fac parte din alergarea noastră.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 854, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.