America: reușitele administrației trecute și provocările administrației actuale

Adaugat la :  25.10.2021

Julie Stahl, reporter: Fostul secretar de stat Mike Pompeo a jucat un rol-cheie în reușitele de politică externă a administrației Trump. El a discutat la Știrile CBN la Ierusalim cu Chris Mitchel, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu, despre ceea ce el consideră a fi unele din cele mai mari provocări la nivel intern și extern din Statele Unite și Israel.

Chris Mitchell, reporter: La aproape două luni de la retragerea SUA din Afganistan, secretarul Pompeo spunea pentru Știrile CBN toate consecințele care se derulează în Israel și în împrejurimi.

Mike Pompeo, fostu secretar de stat american: În timp ce am fost în aceste zile în Israel auzeam din partea multor lideri israelieni că sunt foarte îngrijorați, nu doar de creșterea riscului terorist, că Al-Qaeda și SI s-ar putea dezvolta acum în regiunea Afganistanului și că aceasta va încuraja Iranul, dar sunt îngrijorați și fiindcă au văzut că America a efectuat o retragere din Afganistan ce poate fi descrisă doar printr-un dezastru. Nu doar că au murit 13 americani acolo, dar încă mai sunt americani în spatele liniilor inamice. Pentru mine este complet lipsit de logică modul în care administrația Biden a executat retragerea și cred că credibilitatea Americii a fost știrbită în lume. Mă rog să putem recâștiga credibilitatea pierdută.

Chris Mitchell: Unul din efectele acestei retrageri pare să fie o China mult mai agresivă. Cum ați descrie amenințarea Chinei în acest moment ?

Mike Pompeo: Toate acestea sunt interconectate. Liderii din toată lumea privesc cum se comportă președintele Americii și pot detecta slăbiciunea Americii și că America nu e pregătită să-și respecte limitele trasate pentru a-și proteja interesele vitale. Cred că ceea ce vedem la PCC, Partidul Comunist Chinez, este exact ce ne așteptam. Ei vor testa, vor pune presiuni și un prim exemplu este faptul că zboară peste 150 de avioane în zona de identificare defensivă a spațiului aerian din Taiwan. Sper că administrația americană este pregătită să facă ce trebuie pentru a susține poporul din Taiwan.

Chris Mitchell: Ați fost director al CIA și secretar de stat. Ce anume nu vă lasă să dormiți noaptea ?

Mike Pompeo: Cel mai mult nu mă lasă să dorm faptul că îi învățăm pe copii în școli lucruri atât de deconectate de tradiția americană, și acest lucru este pentru mine de neimaginat. Avem profesori care vor să-i învețe pe copiii noștri că națiunea noastră a fost fondată pe o idee rasistă. Ei vor să le spună copiilor că, din cauza rasei lor, unii ar putea fi puternici, și alții victime. Aceasta nu este America pe care eu o știam, despre care am citit, nu are nimic de-a face cu tradiția americană. Noi am avut un fundament nobil. Suntem cea mai specială națiune din istoria civilizațiilor. Dacă refuzăm să-i învățăm pe copii acest lucru, republica noastră este în pericol.

Chris Mitchell: Domnule secretar, dvs. sunteți creștin evanghelic, iar acum ne aflăm în Ierusalim. Ce înseamnă Ierusalimul pentru dvs. ?

Mike Pompeo: Am fost ieri la Biserica Sfântului Mormânt, unde Isus a fost crucificat, unde a murit și a fost îngropat și de unde a înviat. Acesta este fundamentul a cine suntem noi ca și creștini și faptul că putem umbla în aceste locuri ne reamintește cât de centrală este creștinătatea pentru umanitate și cât de important este ca, atunci când suntem în viața publică, să ne păstrăm creștinătatea și credința în centrul acesteia. Nu ne temem niciodată, suntem disciplinați, spunem adevărul, tolerăm oamenii care au alte credințe, dar noi știm cine suntem ca unii care credem în Isus Hristos.

Chris Mitchell: Domnule secretar, mulțumim pentru interviu.

Mike Pompeo: Mulțumesc și eu ! M-am bucurat să te revăd.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 399, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.