Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Americanii repară o greșeală istorică privind Cisiordania

Adaugat la :  28.11.2019

Cu câteva zile înaintea inculpării lui Netanyahu, secretarul de stat Mike Pompeo a anunțat că administrația Trump mai face un pas îndrăzneț, corectând politicile lui Obama în ce privește așezările israeliene.

Mike Pompeo, secretar de stat american: După ce a studiat atent toate părțile implicate în dezbaterea juridică, administrația actuală îi dă dreptate președintelui Reagan: înființarea așezărilor civile israeliene din Cisiordania nu încalcă prin natura lor Dreptul Internațional.

Această decizie-surpriză din partea SUA de a recunoaște legitimitatea așezărilor israeliene din așa-numita Cisiordanie a făcut valuri în regiune. Iată ce au spus israelienii și alții despre această decizie teritorială istorică, pe care mulți israelieni o văd ca fiind parte din moștenirea lor biblică.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu a sărbătorit decizia SUA mergând în vizită la Alon Shvut, o așezare aflată la vreo 20 km de Ierusalim, în inima ținutului Gush Etzion.

Beniamin Netanyahu, premier, Israel: Administrația Trump a reparat o greșeală istorică și a trecut de partea adevărului și a dreptății. Cred că e o mare zi pentru Israel și o reușită pentru zeci de ani de acum.

Chris Mithcell: Sunt la Gush Etzion, una dintre cele mai mari așezări israeliene, din Cisiordania, cum îi spune lumea, dar Biblia îi spune ținutul Iudeii și al Samariei, parte din ținutul biblic al Israelului. Biblia spune Iudeea și Samaria, nu Cisiordania și vorbim despre teritorii în care au trăit evreii și despre povestea lui Isaia și a lui Ieremia. Toate acestea au avut loc în aceste zone.

Șeful consiliului regional din Gush Etzion, Shlomo Neeman, spune că, deși israelienii nu depind de acordul lumii legat de dreptul la ținutul lor biblic, el e bucuros de această decizie istorică.

Shlomo Neeman, șeful consiliului regional din Gush Etzion: E de admirat că națiunea numărul unu din arena internațională a spus această opinie care, din perspectiva noastră, e opinia corectă, aceea că așezările evreiești din Israel din Iudeea și Samaria nu încalcă Dreptul Internațional. E ceva revoluționar.

Evreii și-au făcut comunități fermiere aici înainte ca Israelul să fie înființat ca stat în 1948, dar au fost desființate în timpul războiului de independență. După victoria din Războiul de Șase Zile din 1967, ei s-au reîntors să construiască. Astăzi, în regiunea pe care palestinienii o vor pentru a-și înființa un stat, locuiesc cam 750 000 de israelieni.

Nu toți sunt de acord cu noua poziție a Statelor Unite.

Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului-general al ONU: Rezoluția 2334 spune că activitățile de extindere a așezărilor israeliene sunt o violare flagrantă a Dreptului Internațional. Ținutul Palestina și, mai ales, teritoriul între granițele din 1967, e un teritoriu pur palestinian și ocuparea sa e ilegală.

Primarul din Efrata, Oded Revivi, crede însă că așezările israeliene promovează pacea.

Oded Revivi, primarul Efratei: Președintele Trump încearcă să ne aducă înapoi în vremea liderilor care au înțeles că așezările și orașele evreiești din Iudeea și Samaria nu reprezintă un obstacol în calea păcii. Mai degrabă ele sunt ancore care oferă un exemplu despre cum pot trăi împreună evreii și arabii.

Shalev Cayam, directorul financiar al Consiliului Regional Gush Etzion, merge și mai departe: Cuvintele lui Isaia, că poporul revine în viile sale și în țară și că țara se va mărita iarăși sunt cuvinte a căror împlinire am așteptat-o de mii de ani și iată-le împlinirea sub ochii noștri. E parte din răscumpărarea întregii lumi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 305 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.