Antony Blinken promite ajutor pentru Gaza

Adaugat la :  7.06.2021

Chris Mitchell, reporter: Secretarul de stat american Antony Blinken a vizitat regiunea și a avut întâlniri cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și cu Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene. În timpul conflictului recent, Hamas și Jihadul Islamic din Gaza au lovit orașele israeliene cu peste 4 000 de rachete și acum apar tot mai multe dovezi că Iranul este sursa celor mai multe dintre ele. Premierul israelian Netanyahu îi spunea secretarului de stat Blinken că el speră ca SUA să nu își reînnoiască acordul nuclear cu Iranul și că dacă este necesar, Israelul își va croi singur o cale.

Benjamin Netanyahu, prim-ministru, Israel: Am reiterat faptul că orice s-ar întâmpla, Israelul își va rezerva dreptul de a se apăra împotriva unui regim hotărât să îl distrugă și să obțină arme de distrugere în masă.

Reporter: Blinken a venit cu un mesaj de a reconstrui Gaza.

Antony Blinken, secretar de stat, SUA: Statele Unite vor încerca să obțină susținere la nivel internațional în acest sens, în timp ce putem aduce propriile noastre contribuții substanțiale. Vom conlucra strâns cu partenerii noștri pentru a ne asigura că Hamas nu va beneficia de ajutorul nostru.

Reporter: Pentru mulți oameni rămâne de văzut modul în care SUA și ajutorul internațional pot reconstrui Gaza fără ca Hamas să beneficieze. Avocata israeliană Nitsana Darshan-Leitner este un pionier în lupta juridică împotriva finanțărilor teroriste.

Nitsana Darshan-Leitner, avocată israeliană: Din nefericire, SUA nu a învățat că orice bani dați către Gaza ajung direct la Hamas, iar aceasta creează și finanțează următoarea rundă de atacuri împotriva Israelului.

Reporter: Blinken s-a întâlnit și cu șeful Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, și a promis și mai mult ajutor american către Autoritatea Palestiniană. Totul face parte din efortul concertat al administrației Biden de a relua negocierile pentru soluția cu două state și de a lucra cu Abbas, aflat în al 15-lea an al unui mandat de patru ani. Abbas a anulat alegerile în urmă cu câteva săptămâni. După conflict, liderul Hamas a spus că marele merit îi revine Iranului.

Lider Hamas: Nu pot mulțumi îndeajuns celor care au adus bani și armament rezistenței brave și anume Republicii Islamice Iran, care a trimis bani, arme și suport tehnic.

Reporter: Liderul celei de-a doua grupări mari din Gaza, Jihadul Islamic Palestinian, a lăudat și el Iranul.

Nu-mi pare rău, ci sunt mândru să spun că rachetele cu care am lovit Tel Avivul poartă semnătura Iranului, semnătura lui Qasem Soleimani.

Reporter: În timpul conflictului, premierul Beniamin Netanyahu a expus o dronă iraniană interceptată la granița cu Iordania.

Benjamin Netanyahu: Cred că aceasta spune totul despre cine este adevăratul patron al terorismului din Orientul Mijlociu și din lume: Iranul.

Reporter: Această susținere pe față a grupării Hamas și a altor grupări teroriste din regiune a determinat 44 de senatori republicani să trimită o scrisoare președintelui Biden în a suspenda negocierile acordului nuclear cu regimul islamic. Mulți alții, precum Ron Dermer, fostul ambasador israelian în SUA, sunt îngrijorați că ridicarea sancțiunilor va permite Iranului să exporte terorismul în toată regiunea.

Ron Dermer, ambasador, fost ambasador israelian către SUA: Iranul agită lucrurile în Irak, Siria, Liban, Yemen și Gaza, toți agenții teroriști ai Iranului din regiune, un alt motiv pentru care, în timpul conflictului din Gaza, nu ar trebui să pierdem din vedere cine este marele dușman, Iranul. Sper că administrația SUA nu va reveni la acordul nuclear cu Iranul și că va continua să mențină presiunea asupra acelui regim iranian care reprezintă o amenințare pentru noi, pentru vecinii noștri arabi și pentru pacea din regiune.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 380, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională