Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

AO NEWS 15 iulie 2020

Adaugat la :  15.07.2020

1. Turcia se consideră model pentru Ierusalim, după ce a transformat Hagia Sophia în Moschee - CBN

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Hagia Sophia se va deschide pentru rugăciunile musulmane vineri, 24 iulie, în ciuda obiecțiilor din partea SUA, Rusiei, ONU și bisericilor ortodoxe rusești și grecești. Hagia Sophia a fost reconvertită în moschee zilele trecute.

Cândva cea mai mare biserică din creștinătate, Hagia Sophia este un simbol râvnit. Viziunea lui Erdogan a fost întotdeauna mai ambițioasă decât de a-și controla propria țară. Într-o postare pe Facebook, el a spus că „renașterea Hagiei Sophia este un semn pentru revenirea libertății la moscheea al-Aqsa” din Ierusalim.

În postarea în limba arabă de pe Facebook, el a mai spus că învierea Hagiei Sophia „este un salut din inima noastră către toate orașele din Bukhara până în Andaluzia”. Bukhara se află în Uzbekistan-ul modern, iar Andaluzia este Spania modernă. Ambele sunt referiri la visul expansionismului islamic de a revendica terenurile aflate cândva sub stăpânirea islamului.


2. Iranul „va reacționa decisiv” împotriva guvernului implicat în incendiul de la Natanz, amenință purtătorul de cuvânt iranian - TPS

Iranul va „reacționa decisiv” dacă se va adeveri că un guvern străin este implicat în explozia de la instalația nucleară din Natanz la începutul acestei luni, a amenințat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Mousavi.

Vorbind în cadrul unei conferințe de presă, Mousavi s-a referit la explozia de la instalația de îmbogățire a uraniului de la Natanz, spunând că Organizația de Energie Atomică din Iran și Secretariatul Consiliului Suprem de Securitate Națională a Iranului lucrează la un raport asupra incidentului.

Incendiul de la instalația nucleară a avariat grav și a readus eforturile Iranului de a dezvolta centrifugarea avansată pentru îmbogățirea uraniului, care ar putea fi utilizată pentru producția de focoase nucleare. Israelul este bănuit ca fiind responsabil pentru aceste incidente.

Israelul și SUA au folosit anterior atacuri cibernetice pentru a bloca programul nuclear al Iranului, dar acest lucru a fost exclus în această situație. Incendiul de la Natanz a fost doar unul dintr-o serie de incidente misterioase produse infrastructurii programului nuclear al Iranului.

Amos Yadlin, fost general în Forța Aeriană Israeliană, a declarat pentru TPS că Israelul ar trebui să fie pregătit pentru un război cu Iranul.


3. Israelul se alătură Consiliului ONU pentru Alimentație și Agricultură – TPS

Israelul a fost acceptat în Consiliul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. Consiliul este format din 49 de membri, dintr-un total de 149 de țări membre. În plus, începând cu ianuarie 2021, ambasadorul Israelului la organizațiile ONU la Roma, Yael Rubinstein, va fi numită șeful grupului european al Organizației pentru o perioadă de șase luni.

Consiliul pentru Alimentație și Agricultură conduce eforturile internaționale pentru a învinge foametea și a îmbunătăți nutriția și siguranța alimentară.

Israelul are cunoștințe și experiențe unice în domeniul alimentației și agriculturii și este dispus să le împărtășească cu alte țări și organizații.

Directorul general al Ministerului de Externe Israelian, Alon Usphiz, a salutat aderarea Israelului la acest important Consiliu.

El a declarat, citat de TPS, că „Israel va contribui prin capacitățile sale dovedite în domenii precum siguranța și securitatea alimentelor, agricultura și protecția consumatorilor, acvacultura, terenul și gestionarea resurselor de apă și multe altele, ca să atingem obiectivele ONU în lupta pentru combaterea sărăciei și a foametei în lume. Nu există un obiectiv mai înalt pentru diplomație decât să contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din întreaga lume”, a declarat el.


4. O încercare a parlamentarilor englezi pro-avort de a trece un proiect de lege pro-avort a eșuat – GNA

O încercare a parlamentarilor englezi pro-avort de a utiliza un proiect de lege mai vechi , a eșuat. Proiectul fusese prevăzut inițial pentru abuzuri domestice, dar acum parlamentarii doreau să-l utilizeze pentru relaxarea avortului la cerere. Un amendament pentru abrogarea părților cheie ale legii avortului în Anglia și Țara Galilor a fost blocat atunci când Președintele Camerei Comunelor a declarat că nu se încadrează în sfera de aplicare a proiectului de lege. Un alt articol care reglementa avorturile acasă a fost retras după opoziția la scară largă a parlamentarilor.

Cu toate acestea, guvernul a spus că va iniția o consultare publică pentru a permanentiza o măsură de urgență de coronavirus, care permite avorturile la domiciliu.

Directorul adjunct al Institutului, Ciarán Kelly, a oferit explicație pentru aceste noutăți legislative.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.