AO NEWS 21 octombrie 2020

Adaugat la :  22.10.2020

1. UE condamnă Hamas pentru sentințele la moarte pronunțate în Gaza – TPS

Misiunile Diplomatice ale Uniunii Europene în Ierusalim și Ramallah au emis o respingere oficială a celor patru condamnări la moarte pronunțate de instanțele controlate de Hamas în Fâșia Gaza la începutul acestei luni.

Un bărbat de 57 de ani a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru că a ucis un broker de valută. Alți trei bărbați în vârstă de 42, 27 și 29 de ani, care au fost condamnați pentru uciderea a două persoane, au fost, de asemenea, condamnați la moarte.

Misiunile UE au declarat luni că „își reafirmă ferma lor opoziție în toate circumstanțele față de utilizarea pedepsei capitale”. „UE consideră că abolirea pedepsei cu moartea contribuie la protejarea demnității umane și la dezvoltarea progresivă a drepturilor omului. UE consideră că pedeapsa capitală este crudă și inumană, că nu reușește să descurajeze comportamentul criminal și reprezintă o negare inacceptabilă a demnității și integrității umane ”, se menționează în declarații.

Potrivit Centrului Palestinian pentru Drepturile Omului (PCHR), de la înființarea Autorității Palestiniene, au fost executate 41 de condamnări la moarte, 39 în Fâșia Gaza și 2 în Autoriatea Palestiniană, iar alte 15 au fost executate vara aceasta pentru presupusa colaborare cu Israel.

2. Condusă de Iran, aripa militară a Hamas se opune reconcilierii palestiniene – TPS

Hamas nu și-a dat încă consimțământul oficial pentru viitoarele alegeri ale Autorității Palestiniene , deși a trecut o lună și jumătate de la summitul secretarilor, în care s-au întâlnit liderii Fatah și Hamas.

Fatah așteaptă în continuare răspunsul Hamas. O sursă din Fatah a declarat pentru TPS că Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas din Fâșia Gaza, finanțată de Iran, depun eforturi tot mai evidente pentru a bloca orice urmă de democrație în Palestina.

Reconcilierea dintre facțiunile rivale palestiniene este departe. „Abu Mazen este un cal mort în ochii lor și nu ar trebui să fie reînviat”, a spus un oficial Fatah despre relațiile dintre organizații. Imaginea de unitate este tot mai palidă și asta datorită presiunilor externe ale Iranului.

El a mai spus că Iranul presează Hamas să nu accepte reconcilierea și condițiile care ar putea dăuna luptei armate împotriva Israelului.

Hani al-Masri, cercetător la Institutul Masarat, a recomandat să nu se meargă la alegeri sub o nouă administrație americană condusă de Joe Biden, deoarece acest lucru va consolida puterea Hamas, în conformitate cu politica Obama din Orientul Mijlociu.

3. Încă o zi istorică în Orientul Mijlociu – primii oficiali din Emiratele Arabe Unite sosesc cu avionul în Israel – TPS

Aeroportul Ben Gurion a fost martor la un moment istoric marți, când prima delegație oficială a Emiratelor Arabe Unite a aterizat în Israel, la o lună după ce cele două țări au semnat Acordurile lui Abraham pe peluzele Casei Albe.

Zborul Etihad ETD8014 a aterizat pe aeroportul Ben Gurion la ora 12:00, ora locală, aducând cu sine delegația condusă de ministrul de stat pentru afaceri financiare din Emiratele Arabe Unite, Obaid Humaid Al Tayer, fiind însoțit de secretarul trezoreriei Statelor Unite ale Americii, Steve Mnuchin.

Delegația s-a întâlnit cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, cu ministrul de externe Gabi Ashkenazi și cu ministrul finanțelor Yisrael Katz.

Al Tayer a spus că „Emiratele Arabe Unite joacă un rol de pionierat în Orientul Mijlociu, în special în ceea ce privește finanțarea și inovația. Mă bucur că am făcut progrese mari între guvernele celor două țări de la semnarea acordului de pace.” Israel demonstrează din nou că este un factor de stabilitate, prosperitate și bună conviețuire în Orientul Mijlociu.

4. Samaritan’s Purse infiinteaza un spital de urgență în Bahamas - GNA

Bună, mă numesc Dr. Elliott Tenpenny. Sunt aici, în fața avionului nostru DC-8, unde Samaritans Purse încarcă componente ale unui spital de campanie pentru a ajuta oamenii din Bahamas. Sunt îmbarcate consumabile medicale de urgență pentru a crea o unitate de 28 de paturi, care va putea trata pacienții cu COVID-19.

Bahamas a trecut printr-o situație dificilă cauzată de pandemia de COVID-19 și a cerut organizației Samaritans Purse să vină și să ofere ajutor de urgență populației, alături de ei.

Țările din întreaga lume se luptă să facă față acestui virus și consecințelor acestei situații asupra populației. Vă rog să ne purtați în rugăciune. Rugați-vă pentru oamenii din Bahamas. Rugați-vă pentru pacienții pe care îi vom trata. Rugați-vă pentru echipa noastră. Considerăm că este un privilegiu să ne putem ajuta „aproapele nostru” din Bahamas în momentul în care au nevoie.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională