AO NEWS - 17-18 iulie 2019

Adaugat la :  16.07.2019

Din sumarul editiei: Erdogan anunţa cand vor fi livrate in Turcia ultimele componente S-400; Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un avertisment organizaţiei teroriste Hezbollah; Mai multi opozanti au fost arestati in timpul unei manifestatii pentru „alegeri corecte” la Moscova

1. Erdogan anunţa cand vor fi livrate in Turcia ultimele componente S-400

Ultimele livrari pentru sistemele de aparare aeriana S-400 vor fi efectuate din Rusia in Turcia pana in aprilie 2020, a declarat preşedintele turc Recep Erdogan, relateaza site-ul agenţiei Tass.

Primele componente au fost livrate in Turcia la 12 iulie. Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi in cadrul NATO. Statele Unite avertizeaza ca sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formuland temeri ca ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, sa le achiziţioneze.

In contextul crizei, Administraţia Donald Trump a avertizat ca ar putea impune sancţiuni Turciei, aliat in cadrul NATO.

2. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un avertisment organizaţiei teroriste Hezbollah

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat un avertisment organizaţiei teroriste Hezbollah din Liban, finanţata şi inarmata de regimul iranian, transmite agentia Rador.

Liderul Hezbollah a descris proiectele de atac asupra Israelului pe care le are, fiind vizate ţinte din sudul şi nordul ţarii. Israelul nu va detalia planurile sale militare, a declarat Netanyahu, care a subliniat ca riposta asupra Libanului va fi devastatoare.

Din decembrie anul trecut, armata a descoperit si distrus tuneluri provenind din Liban pregatite pentru a patrunde in Israel. In urma cu cateva zile, Iranul ameninta ca va distruge Israelul intr-o jumatate de ora. Netanyahu a raspuns ca avioanele F-35 pot ajunge oriunde in Orientul Mijlociu, inclusiv in Iran si Siria.

3. Mai multi opozanti au fost arestati in timpul unei manifestatii pentru „alegeri corecte” la Moscova

Opozanţii ruşi au fost arestaţi de poliţie la Moscova, la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul unei manifestaţii impotriva inlaturarii candidaţilor independenţi şi ai opoziţiei din alegerile locale ce vor avea loc in septembrie, potrivit Agerpres.

Manifestaţia, care nu a fost autorizata de autoritaţi, a reunit aproape 2.000 de persoane şi a dus la sfarşitul zilei la zeci de arestari. Protestatarii reproşeaza Comisiei Electorale a Federaţiei Ruse ca blocheaza intenţionat candidaturile opozanţilor şi independenţilor, sub pretextul ca o parte dintre semnaturile susţinatorilor lor, necesare pentru a putea candida, au fost falsificate.

Precedentele alegeri locale şi regionale din Rusia au fost marcate de un considerabil regres al partidului aflat la putere, Rusia Unita, pe fondul nemulţumirii provocate de stagnarea nivelului de trai şi de majorarea varstei de pensionare.

Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri