Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

AO NEWS - 19-20 iunie 2019

Adaugat la :  19.06.2019

Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de premier; Donald Trump: Vom incepe expulzarea a milioane de imigranţi care se afla in mod ilegal in SUA; Consiliul UE exprima preocupare privind riscurile de securitate din zona Marii Negre; Catastrofa in Groenlanda: 2 miliarde de tone de gheata s-au topit intr-o saptamana

1. A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de premier

Deputaţii conservatori din Marea Britanie vor organiza marţi a doua runda pentru a vota succesorul premierului britanic Theresa May pentru funcţia de preşedinte al partidului, relateaza site-ul agenţiei Dpa.

Boris Johnson a obţinut in prima runda 114 de voturi din 313, pe locul doi clasificandu-se ministrul de Externe Jeremy Hunt, cu 43 de voturi.

Trei dintre candidaţi au fost eliminaţi in prima runda, iar unul s-a retras ulterior.

Johnson a promis o abordare mai stricta in negocierile cu Bruxelles-ul, insistand ca posibilitatea ca Marea Britanie sa paraseasca UE fara o inţelegere trebuie luata in considerare.

Politicianul britanic şi inca cinci candidaţi trebuie sa obţina cel puţin 33 de voturi in a doua runda.

2. Donald Trump: Vom incepe expulzarea a milioane de imigranţi care se afla in mod ilegal in SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni pe Twitter ca Agenţia pentru Imigraţie şi Vami (ICE) va incepe deportarea a „milioane de imigranţi” care se afla in mod ilegal in Statele Unite, informeaza Mediafax.

„Saptamana viitoare ICE va incepe procesul de deportare a milioanelor de imigranţi care au reuşit sa intre in mod ilicit in Statele Unite”, a anunţat acesta. „Vor fi indepartaţi la fel de repede precum intra”, a adaugat Trump, fara a da alte detalii.

Potrivit estimarilor, 12 milioane de persoane se afla in mod ilegal in Statele Unite, majoritatea provenind din Mexic şi ţari ale Americii Centrale.

3. Consiliul UE exprima preocupare privind riscurile de securitate din zona Marii Negre

Consiliul Uniunii Europene si-a exprimat o preocupare, saptamana aceasta, in legatura cu provocarile de securitate din regiunea Marii Negre, cerand respectarea legislaţiei internaţionale şi reiterand ca Bruxelles-ul nu recunoaşte anexarea ilegala a regiunii ucrainene Crimeea de catre Rusia, informeaza Mediafax.

„Consiliul UE reafirma angajamentul pe termen lung de stimulare a prosperitaţii, stabilitaţii şi flexibilitaţii in zona Marii Negre. Evidenţiaza importanţa strategica din ce in ce mai mare a Marii Negre pentru Uniunea Europeana şi pledeaza pentru intensificarea implicarii UE in cooperarea regionala, pe baza iniţiativei Sinergia Marii Negre. In mod special, este evidenţiata importanţa utilizarii noilor oportunitaţi pentru dezvoltare economica, flexibilitate şi conectivitate in regiune şi dincolo de aceasta”, anunţa instituţia, dupa adoptarea concluziilor privind angajamentul de cooperare in zona Marii Negre.

4. Catastrofa in Groenlanda: 2 miliarde de tone de gheata s-au topit intr-o saptamana

In Groenlanda, gheata se topeste in ritm accelerat. Numai saptamana trecuta calota glaciara a pierdut doua miliarde de tone de gheata - o cantitate neobisnuit de mare pentru aceasta perioada a anului, scrie stirileprotv.ro.

In general, luna iulie este cea in care se desfasoara cel mai amplu proces de topire a ghetii. Insa acest episod nedorit pare sa arate ca anul in curs ar putea stabili noi recorduri.

Oamenii de stiinta spun ca pana in 2007, nici nu se punea problema ca astfel de fenomene sa se produca pe aceasta insula, care are la nord Oceanul Arctic, iar la sud pe cel Atlantic.

Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri