Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

AO News 21-22 mai 2019

Adaugat la :  22.05.2019
Vizualizari :  51
+ Add To

1. Alegeri europarlamentare. Factorul care poate da peste cap jocurile pentru Bruxelles.

Tot mai puţini oameni - mai mult de jumatate din electorat nu se prezinta la vot, o proporţie in mod particular spectaculoasa in est, dar care afecteaza şi ţarile fondatoare ale Uniunii Europene, noteaza AFP.

Dupa 1979, cand au avut loc primele alegeri europarlamentare, absenteismul a sporit constant, ajungand la 57,4% la alegerile europarlamentare din 2014.

In mod paradoxal, absenteismul a crescut in acelaşi timp cu sporirea puterilor Parlamentului European. Acesta, care avea prerogative extrem de limitate in 1979, este co-legislator de pe o poziţie egala cu Consiliul Uniunii Europene.

In septembrie 2018, doar 48% dintre europeni aveau sentimentul ca vocea lor conteaza in Uniunea Europeana, faţa de 62% in propria ţara, conform celui mai recent sondaj Eurobarometru al Parlamentului European.

La scrutinul din 23-26 mai, in cinci ţari membre votul este obligatoriu - Belgia, Grecia, Bulgaria, Cipru şi Luxemburg.


2. Decizie radicala: Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, anunţa ca va dizolva Parlamentul de la Kiev

Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, a anunţat saptamana aceasta ca va iniţia procedura de dizolvare a Radei Supreme, legislativul unicameral de la Kiev, subliniind necesitatea convocarii de alegeri legislative anticipate, informeaza agenţia de ştiri UNIAN.

Noul lider de la Kiev a facut anunţul privind dizolvarea Parlamentului intr-un discurs dupa ceremonia de investire in funcţia de preşedinte.

„Dizolv cea de-a 8-a Rada Suprema. Glorie Ucrainei”, a afirmat Zelenski. Anterior, presa a dezvaluit existenţa unui proiect de decret pregatit pentru noul preşedinte care prevede dizolvarea Parlamentului şi convocarea de alegeri anticipate.

Totodata, noul lider de la Kiev a cerut Radei sa reinstituite raspunderea penala pentru imbogaţire fara justa cauza şi modificarea legislaţiei electorale.


3. Partidul Brexit domina in Marea Britanie. Ce rezulate se preconizeaza inainte de euroalegeri

Partidul Brexit continua sa ia fata in sondajele de opinie conservatorilor si laburistilor, cu o saptamana inainte de alegerile europarlamentare. Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de institutul Opinium, formatiunea politica, condusa de Nigel Farage, se mentine in topul preferintelor britanicilor.

34 % dintre cetatenii Marii Britanii ar vota Partidul Brexit pentru euroalegerile din 23 mai, care au loc din cauza faptului ca Regatul Unit nu a reusit sa paraseasca Uniunea Europeana conform calendarului stabilit initial la sfarsitul lunii martie. Termenul s-a mutat pentru 31 octombrie, ca urmare a refuzului Parlamentului britanic de a aproba acordul negociat pentru Brexit dintre premierul Theresa May si reprezentantii Uniunii Europene.


4. Batrane, pompieri şi preoţi, printre sutele de europeni arestaţi pentru ca au ajutat migranţi

Sute de europeni au fost arestaţi, anchetaţi sau ameninţaţi cu inchisoarea, in ultimii cinci ani, sub legi care „criminalizeaza solidaritatea“ faţa de migranţi, iar in ultimele 18 luni, cazurile s-au inmulţit vertiginos, scrie Adevarul.ro.

O noua statistica intocmita de openDemocracy, website de ştiri cu sediul la Londra, dezvaluie cum cetaţeni din toata Europa au fost arestaţi pentru ca au oferit hrana, adapost, transport şi alte lucruri de prima necesitate migranţilor. Cele doua state cu cel mai mare numar de cazuri, Italia şi Franţa, au la putere partide de extrema-dreapta, la niveluri naţionale şi regionale.

Platforma openDemocracy a identificat peste 250 de oameni arestaţi, investigaţi sau ameninţaţi cu inchisoare sau amenzi de catre autoritaţi, in 14 ţari europene – Belgia, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Malta, Norvegia, Spania, Suedia, Elveţia şi Marea Britanie – din 2015 incoace.

In afara de arestari, exista numeroase cazuri de alte sancţiuni impotriva oamenilor care dau dovada de solidaritate – inclusiv „ordine de expulzare“ din anumite municipalitaţi din Italia, percheziţii şi confiscari şi alte tipuri de investigaţii.


Mai multe stiri crestine gasiti pe site-ul https://alfaomega.tv/

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Israelienii au depus un ultim omagiu primei doamne a Israelului, Nechama Rivlin, care a murit cu o zi inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

In acest an, Israelul a sarbatorit 52 de ani de la Razboiul de Sase Zile si Ziua Ierusalimului, momentul reunificarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 110

In timpul Bataliei pentru Ierusalim din 1967, parasutistii israelieni au ajuns la Muntele Scopus si, inainte sa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 65

Mii de lideri crestini din jurul lumii vin la Ierusalim. Cred ca Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e una...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 131

Aici, in Ierusalim, zeci de protestatari evrei au atacat recent credinciosii mesianici care se duceau la un concert...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 106

In timpul celor 49 de zile dintre Paste si Savuot, Dumnezeu porunceste poporului evreu sa faca Numaratoarea de Omer....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 31

In prezent, sute de mii de refugiati vin din Orientul Mijlociu si traiesc in Europa dupa ce au fugit de razboi. In...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Corespondentul-sef international de la CBN, Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat China de multe ori. Gary,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Au trecut 30 de ani de la una dintre cele mai intunecate zile din istoria Chinei. La Washington, sute de oameni s-au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Sa mergem in Israel. Zeci de protestatari au atacat recent credinciosi mesianici care erau in drum spre un concert de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.