AO News - 29 mai 2020 Știri Alfa Omega

Adaugat la :  29.05.2020

1. Oficialii Fatah se tem că Israelul lucrează pentru înlăturarea lui Mahmoud Abbas

Oficialii Fatah se tem că Israelul lucrează pentru a instaura o conducere palestiniană alternativă și înlocuirea lui Mahmoud Abbas, ca răspuns la decizia sa de a tăia toate canalele de coordonare cu Israel și de a elimina angajamentul palestinian la acordurile semnate cu Israel și S.U.A.

Un document ce a circulat săptămâna aceasta printre oficialii Fatah avertizează asupra „încercărilor israeliene de a crea haos politic și de securitate în Autoritatea Palestiniană, cu scopul de a stabili o conducere alternativă pentru Abu Mazen Abbas.

Conform TPS, un oficial Fatah afirmă că, de când SUA au publicat planul de pace, agențiile de informații ale Autorității Palestiniene monitorizează îndeaproape orice semn de activitate israeliană.

Pe de altă parte, Autoritatea Palestiniană se teme de Israel pentru că acesta are și forța și voința de a aplica planul de pace in Cisiordania.

Totodată, Autoritatea Palestiniană este fragmentată între diferite forțe interne, uneori dușmănoase, nereușind să coalizeze o acțiune comună și unitară pentru problemele cetățeanului palestinian de rând.

2. Israel aprobă construcția celei mai mari uzine de desalinizare

La mai puțin de doi ani de la decizia guvernului de a crește semnificativ capacitatea de desalinizare a Israelului, companiile evreiești IDE Technologies și Leumi Bank au fost selectate câștigătoare ale unei licitații pentru construcția și punerea în funcțiune a unei noi uzine de desalinizare pe plaja Palmachim.

Noua instalație, numită Sorek 2, cu o capacitate de producție de 200 de milioane de metri cubi de apă pe an, este de așteptat să fie cea mai mare de acest fel din lume, crescând capacitatea de desalinizare a Israelului cu 35%.

Noua fabrică se alătură celor cinci instalații deja operaționale din Israel și va consolida capacitatea țării de a face față secetelor viitoare.

De-a lungul anilor, Israelul s-a transformat dintr-o țară cu deficiențe grave de apă într-o centrală globală de apă, exportând cunoștințele sale în regiuni aride din întreaga lume.

3. Ierusalimul este „Linia roșie pentru toți musulmanii din întreaga lume”, avertizează Erdogan din Turcia

Turcia „nu va permite să se cedeze pământurile palestiniene nimănui”, iar Ierusalimul „este o linie roșie pentru toți musulmanii din întreaga lume”, a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

„Aș dori să reiterez că al-Quds, adică Ierusalim, Al-Sharif, locul sfânt al celor trei religii și primul nostru kiblah, orientarea poziției credinciosului în rugăciune în Islam, este o linie roșie pentru toți musulmanii din întreaga lume, a spus Erdogan.

Erdogan a încadrat anterior problema suveranității și controlului Ierusalimului ca fiind o problemă religioasă, pentru care trebuie purtată o bătălie religioasă.

Erdogan i-a chemat cu puțin timp în urmă pe musulmani să marșăluiască spre Ierusalim, îndemnându-i să-l apere de Israel și să susțină cauza palestiniană.

4. Organizația biblică Wyclife anunță o nouă traducere a Bibliei în dialect african

Africanii vorbitori de dialect flama trăiesc în mijlocul țărilor din Africa de Vest. Peste 99% din cei 500.000 de vorbitori de dialect flama sunt musulmani. Până acum nu a fost nicio Biblie tradusă în limba lor. Organizația biblică Wyclife anunță, după 13 ani de muncă, o nouă traducere a Bibliei în acest dialect african.

Blocarea din cauza pandemiei noului coronavirus a presupus imposibilitatea organizării unui eveniment public de amploare, așa cum fusese planificat pentru a marca ocazia. Cu toate acestea, echipa responsabilă pentru traducerea Scripturilor în flama a considerat că este urgent și important ca Biblia să fie distribuită acum.

Pentru creștinii din acea zonă este o binecuvântare să poată citi pentru prima dată Biblia în propria limbă maternă. Este un alt pas făcut în împlinirea poruncii Domnului de a duce Evanghelia la orice faptură.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.