Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

AO NEWS 8-9 august 2019

Adaugat la :  8.08.2019

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a reduce rolul dolarului in economia mondiala devine realitate; In Siria, regimul relanseaza raidurile impotriva Idlib; obuz cazut in apropierea unei baze ruse - „importante pierderi umane”.

1. Brexit: Orice ar fi, Regatul Unit va ieşi din UE pe 31 octombrie, afirma purtatorul de cuvant al premierului Johnson

Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeana pe 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla, a declarat purtatorul de cuvant al premierului Boris Johnson, raspunzand unor afirmaţii conform carora un consilier guvernamental ar fi spus ca parlamentul britanic a ratat ocazia de a bloca un Brexit fara acord, potrivit Agerpres.

Acelaşi purtator de cuvant a mai menţionat ca Regatul Unit va incerca in continuare sa ajunga la un acord cu Uniunea Europeana privind Brexitul şi spera ca blocul comunitar işi va schimba poziţia privind clauza de backstop pentru frontiera nord-irlandeza.

Dar o purtatoare de cuvant a Comisiei Europene a reafirmat ca acordul privind Brexitul deja incheiat cu Londra nu este renegociabil, executivul comunitar fiind insa deschis la discuţii privind declaraţia politica ce stabileşte cadrul viitoarelor relaţii dintre Uniune şi Regatul Unit.

2. Planul lui Vladimir Putin de a reduce rolul dolarului in economia mondiala devine realitate

Angajamentul preşedintelui Vladimir Putin de a reduce rolul dolarului in comerţul internaţional, pe fondul tensiunilor economice dintre Washington şi Moscova, devine realitate, comenteaza Bloomberg.

Schimbarea face parte din strategia de „de-dolarizare” a economiei ruse şi reducerea vulnerabilitaţii acesteia la sancţiunile americane. Cota euro in exporturile ruseşti a crescut pentru al patrulea trimestru la rand, in detrimentul monedei americane, potrivit datelor bancii centrale. Euro aproape ca a depaşit dolarul in comerţul cu Uniunea Europeana şi China, iar comerţul cu ruble cu India s-a majorat.

3. Siria: Regimul relanseaza raidurile impotriva Idlib; obuz cazut in apropierea unei baze ruse - importante pierderi umane

Armata siriana şi-a reluat operaţiunile militare impotriva regiunii Idlib, controlata de jihadişti, la patru zile dupa proclamarea unui armistiţiu in aceasta regiune din nord-vestul Siriei, la capatul a trei luni de bombardamente, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului, citat de AFP.

Inainte de reluarea raidurilor, media de stat siriene au informat despre caderea unui obuz lansat de grupari teroriste in apropierea bazei aeriene ruse din Hmeimim, dintr-o regiune vecina Idlib, intr-un incident care a provocat importante pierderi umane.

Declanşat in 2011 de represiunea manifestaţiilor prodemocraţie, razboiul din Siria s-a soldat cu peste 370.000 de morţi şi milioane de persoane stramutate şi refugiate.

Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri