Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Arheologi israelieni au gasit un altar considerat de unii altarul lui Avraam

Adaugat la :  12.07.2019
Vizualizari :  2781
+ Add To

Un arheolog israelian a descoperit ramasitele unui altar care dateaza de pe vremea Genezei, cand primul om a inceput sa se inchine lui Dumnezeu.

Se presupune ca altarul dateaza de pe vremea lui Avraam, care s-a intalnit cu marele preot Melhisedec.

Arheologul Eli Shukran si-a petrecut mare parte din viata pentru a cauta urmele istoriei biblice in Orasul lui David. El ne-a aratat o zona care are 4 000 de ani si unde se gaseste tot ce este necesar pentru jertfirea animalelor si pentru inchinare.

Eli Shukran, arheolog israelian: In aceasta incapere avem o platforma. Pe platforma se aflau un altar si un canal prin care se scurgea sangele de pe altar si care se colecta aici.

In aceasta zona, el a aratat echipei de stitri CBN ce crede el ca este una dintre cele mai importante descoperiri tinute in siguranta.

Eli Shukran: Daca veniti aici, vedeti ca aceasta este o descoperire foarte importanta deoarece se afla in centrul acestui loc. Acesta este stalpul.

Shukran spune ca acest stalp de piatra este asemenea stalpului descris in Geneza 28, cand Iacov a visat o scara care ajungea pana la cer in Betel.

Dupa acel vis, Iacov a zis: “‘Cat de infricoşat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor!’ Şi Iacov s-a sculat dis-de-dimineaţa, a luat piatra pe care o pusese capatai, a pus-o ca stalp de aducere aminte şi a turnat untdelemn pe varful ei. ” Potrivit lui Shukran, Melhisedec a pus piatra in Ierusalim, asa cum a facut-o Iacov in Betel.

Eli Shukran: Ce vreau sa spun cu asta? Ca Melhisedec s-a inchinat asemenea lui Iacov. Iacov s-a inchinat asemenea lui Melhisedec.

Porivit lui Shukran, omul a inceput sa se inchine unui singur Dumnezeu chiar in acest loc.

Eli Shukran: Acesta este inceputul monoteismului, si din acest motiv acest loc este deosebit. Ne aflam intr-un loc deosebit care dateaza de pe vremea lui Melhisedec, de pe vremea lui Avraam si putem intelege cum s-au inchinat la inceputuri acesti oameni lui Dumnezeu.

Shukran spune ca acest loc se afla in contrast cu alte locuri de inchinare din lumea antica.

Eli Shukran: In alte locuri antice din lume, in Egipt sau in Mesopotamia, vedem temple cu aur, cu idoli si cu stalpi. Aici este simplu: piatra, animale, jertfe. Piatra este Casa lui Dumnezeu, fara aur si diamante. Totul este simplu. Este exact ce se asteapta Dumnezeu de la noi, simplitatea. Este fantastic. De ce? Ca sa ne conectam la Dumnezeu.

Shukran spune ca aceasta combinatie de altare pentru jertfe, canalul pentru sange, presa pentru ulei de masline pentru ungere, locul unde s-au legat animalele care urmau sa fie jertfite, unde au impartit jertfa, il fac sa creada ca acesta este locul unde Melhisedec s-a intalnit cu Avraam. Geneza 14 descrie intalnirea: ”Melhisedec, imparatul Salemului, a adus paine şi vin – el era preot al Dumnezeului celui Preainalt. Melhisedec a binecuvantat pe Avram şi a zis: ‘Binecuvantat sa fie Avram de Dumnezeul cel Preainalt, Ziditorul cerului şi al pamantului! Binecuvantat sa fie Dumnezeul cel Preainalt, care a dat pe vrajmaşii tai in mainile tale!’ Şi Avram i-a dat zeciuiala din toate.”

Eli Shukran: El l-a binecuvantat pe Avraam cu paine şi vin si Avraam i-a dat zeciuiala. De ce i-a dat Avraam zeciuiala? Deoarece I s-a inchinat lui Dumnezeu.

O traditie si un mod de viata care continua si dupa 4000 de ani.

Eli Shukran: In prezent, ce fac evreii si crestinii? Noi binecuvantam painea si vinul in mod diferit, dar binecuvantam painea si vinul. Si suntem unsi. Toate astea au inceput aici, in Orasul lui David, in Templul lui Melhisedec. Acesta este locul.

Shukran spune ca aceasta zona a fost inchisa pentru a face loc pentru un alt loc de inchinare.

Eli Shukran: Ei l-au umplut. Ei l-au inchis. De ce? Pentru ca nu mai este un loc de inchinare si ca sa ne concentram pe Muntele Moria, pe Templul lui Solomon construit pe Muntele Moria.

Shukran considera ca aici a fost infiintat monoteismul cu sute de ani inainte de templele lui Solomon si Irod de pe Muntele Templului.

Eli Shukran: Aici s-a infiintat monoteismul. Al doilea templu si primul templu este pe Muntele Moria. Dar aici a inceput totul. Aici s-a infiintat monoteismul cu marele preot Melhisedec.

In aceasta zona inca mai este un sit arheologic si intr-o zi oamenii vor putea vedea unde a inceput omenirea sa se inchine lui Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 782 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: - Reportaj: Rugul Aprins, intalnire de rugaciune pe munte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

De 15 ani la Ponoara, in judetul Bihor, au loc intalnirile de rugaciune „Rugul Aprins” care trec dincolo de orice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Haideti sa vedem cum incepe noua viata pentru imigranti ! De la fondarea sa in 1948, cam trei milioane si jumatate de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Presedintele Harry Truman a recunoscut statul Israel a doar cateva minute dupa ce a fost declarat ca natiune. Noua...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Ben Kinchlow a fost un moderator iubit al emisiunii Club 700, alaturi de Pat Robertson, timp de 17 ani. Kinchlow, un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Testul care a avut loc peste Alaska i-a oferit Israelului incredere in capacilitatile sale de a face fata...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Recent, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic in Stramtoarea Ormuz, care e una dintre cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Israelul considera ca Iranul reprezinta o amenintare crescanda. Recent se spunea ca, intr-o actiune rara, avioanele de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 80

Din sumarul editiei: Brexitul va avea loc in 31 octombrie, indiferent ce s-ar intampla; Planul lui Vladimir Putin de a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Eusebio Laurian Stefanescu: „Multi din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.” Dupa 12 ani...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 45
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.