Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Arheologii descopera dovada existenţei unui personaj biblic

Adaugat la :  18.04.2019

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in Orasul lui David si in imprejurimi, care pot fi legate de personaje istorice mentionate in Biblie. Ei bine, Chris Mitchell ne va spune de ce sunt aceste doua descoperiri atat de deosebite.

Chris Mitchell: Aici s-au facut descoperirile, la situl de excavare Givati. Aceasta zona face parte din partea antica a Orasului lui David transformat de regele David in capitala acum 3.000 de ani. Arheologii israelieni au facut aceasta descoperire in aceasta structura, unde au gasit urmele unui incendiu de proportii care dateaza, potrivit arheologilor, din 586 i.Hr cand babilonienii au distrus Ierusalimul. Aici se poate vedea cenusa care a ramas in urma incendiului. Aici s-a gasit o bula antica si un sigiliu.

Dr. Yiftah Shalev: Aceasta este o bula. O bula este de fapt o bucata mica de lut atasata la o scrisoare sau un ulcior ca sa se stie ca nimeni nu le-a deschis fara sa fi lasat vreo urma.

Chris Mitchell: Aceasta bula a avut un nume deosebit.

Dr. Yiftah Shalev: Aici scrie Netan-Melec, numele dregatorului Netan-Melec, slujitor al regelui biblic Iosia. Numele lui Netan-Melec este mentionat in Biblie, in cartea Imparati.

Chris Mitchell: Desi arheologii nu pot afirma cu certitudine ca este vorba de Netan-Melec care este mentionat in Biblie, dr. Geberovich de la Universitatea Ebraica spune ca dovezile sunt convingatoare.

Dr. Anat Mendel-Geberovich: In primul rand, avem numele lui Netan-Melec, care este rar intalnit. Apoi, este vorba de mijlocul secolului al saptelea i.Hr., de perioada domniei regelui Iosia. Apoi, avem un titlu. Astfel, Netan-Melec a fost cineva care a fost apropiat de rege.

Chris Mitchell: Arheologii, prin aceste decoperiri, parca ating o parte din istoria Ierusalimului.

Dr. Yiftah Shalev: Aceasta descoperire este foarte personala pentru mine, nu doar din punct de vedere istoric, ci pentru ca ofera o imagine a istoriei care a avut loc aici acum 2.600 de ani.

Chris Mitchell: Aceste descoperiri ne dau mai multe informatii despre Ierusalimul antic si ne ofera o imagine mai completa a orasului regelui David.


Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 770 - aprilie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Te-ar mai putea interesa

Biserici dintr-o alta zona a Regatului Unit asteapta ca oamenii sa mearga la ei. Crestinii din orasul Swansea din Tara...

Categorie: Stiri crestine

Cateva postari pe retelele de socializare au cauzat controverse in Biserica. Josh Harris care a scris cartea de...

Categorie: Stiri crestine

Va prezentam in continuare ultimele noutati din Israel. Va spunem ce se intampla in Israel si in Orientul Mijlociu. In...

Categorie: Stiri crestine

Cea mai numeroasa delegatie bipartizana a Camerei Reprezentantilor din SUA a vizitat Israelul in aceasta saptamana...

Categorie: Stiri crestine

Apa Marii Moarte, cu altitudinea cea mai joasa de pe glob, scade in ritm alarmant. Apa marii cunoaste o evaporare fara...

Categorie: Stiri crestine

Mormintele patriarhilor din Hebron sunt locurile de veci ale lui Avraam si a familiei sale. Geneza spune ca Avraam a...

Categorie: Stiri crestine

Milioane de crestini din Nigeria au fost nevoiti sa isi paraseasca casele lor de gruparea terorista Boko Haram...

Categorie: Stiri crestine

Situatia din Hong Kong domina emisiunile de stiri de zece saptamani datorita protestelor masive pentru apararea...

Categorie: Stiri crestine

In Regatul Unit, un tobogan de carnaval plasat intr-o biserica a starnit reactii diferite. Este vorba de Caredrala din...

Categorie: Stiri crestine

De-a lungul Bibliei intalnim femei credincioase care au implinit diverse lucrari in casa lor, in biserica si in...

Categorie: Stiri crestine

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.