Armistițiul e o poveste, luptele continuă în nord-estul Siriei

Adaugat la :  7.11.2019

Lumea crede că a intrat în vigoare ordinul de încetare a focului în nord-estul Siriei, dar oamenii aflați pe teren spun contrariul, și anume că luptele nu au fost oprite. Trupele Turciei continuă să avanseze. Așa cum ne va spune Chris Mitchell, orașele creștine sunt țintele atacurilor.

Chris Mitchell, șeful biroului de știri CBN din Orientul Mijlociu: Aceste trupe jihadiste care sunt de partea Turciei, tocmai au ocupat orașul sirian Ras al-Ain care avea o populație creștină însemnată. Bassam Ishak este reprezentatul Statelor Unite al Consiliului Democrat Sirian care reprezintă un nou guvern democratic în nord-estul Siriei care apără drepturile minorităților și ale tuturor oamenilor din regiune. El a declarat pentru emisiunea Faith Nation că forțele jihadiste au furat pământ creștin.

Bassam Ishak, reprezentantul SUA al Consiliului Democrat Sirian: Li s-a spus de către grupările rebele pro-turce că li s-a ordonat să ucidă creștinii și că acest pământ nu le mai aparține. Astfel, nu își pot strânge recolta. Asta înseamnă epurare politică indirectă, deoarece dacă își pierd sursa de venit, ei își pierd pământul și pleacă. Asta fac grupările jihadiste pro-turce.

Chris Mitchell: Aceleași trupe jihadiste sunt în drum spre următorul oraș cu o populație creștină însemnată, Tell Tamer.

Bassam Ishak: Acești jihadiști pro-turci au aceeași mentalitate ca membri ai organizației Statul Islamic. Acum, orașul lor este amenințat. Cerem Statelor Unite să intervină.

Chris Mitchell: Camera Reprezentanților din Statele Unite a votat aproape în unanimitate în favoarea aplicării unor sancțiuni împotriva Turciei și a supus rezoluția Senatului. Senatorul Lindsey Graham a spus echipei de știri CBN că trebuie să-l oprească pe președintele Recep Erdoğan.

Lindsey Graham, senator: Sunt de părere că aceste sancțiuni sunt necesare pentru a ne asigura că Turcia nu va recurge la o epurare etnică a kurzilor din Siria. Acesta este căminul lor strămoșesc. Ei sunt aliații de nădejde ai fraților și surorilor lor creștini. Ei ne-au ajutat să înfrângem trupele Statului Islamic. Nu putem privi nepăsători cum Turcia recurge la o epurare a kurzilor dintr-o zonă a Siriei.

Chris Mitchell: Potrivit căpitanului Brandon Wheeler, amenințarea pe care o reprezintă aceste forțe jihadiste pentru kurzii și creștinii din Siria, reprezintă o amenințare și pentru Statele Unite.

Brandon Wheeler, căpitan în rezervă a Marinei Militare din SUA: Amenințarea libertății oriunde în lume reprezintă o amenințare pentru oricine. Dacă nu puteți asigura libertatea în acea zonă, atunci cu siguranță, oamenii care vor vrea să ucidă americanii, care au ucis deja americani, vor veni aici pentru a aduna oameni, pentru a-i pregăti pentru următorul război, deoarece sunt devotați.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 799 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri