Atac antisemit la sinagoga Chabad din Poway, California

Adaugat la :  9.05.2019

Dupa cum spuneam, cu cateva zileinaintea Zilei Comemorarii Holocaustului, un atacator singuratic a atacat sinagoga Chabad din Poway, California. O avem pe Jenna Browder de la CBN pentru mai multe detalii.

Presedintele Trump l-a invitat pe rabinul Yisroel Goldstein pentru a-i transmite condoleantele sale. Duminica seara, rabinul spunea la un priveghi ca a fost miscat de cuvintele presedintelui. A continuat descriind atacul si eroismul unora dintre membrii congregatiei.

„E de neimaginat, am fost fata in fata cu moartea!”

Rabinul, care a fost si ranit, descrie momentul cand atacatorul a deschis focul: „Il vedeam pe atacator stand pe pozitie, indreptand pusca spre mine.”

El mai spune ca a fost un miracol ca arma atacatorului a dat rateu si lauda membrii congregatiei ca si-au riscat vietile pentru a opri atacul: „In jur tasnea sange, iar el parca striga numele tatalui meu.”

Cea mai tanara victima e o fetita de opt ani, Noya Duhan.

Doamna Lorie Kaye, de 60 de ani, a murit.

Prietenii spun ca ea a pasit in fata rabinului pentru a-l opri pe atacator. El a aruncat arma si a luat-o la fuga, iar eu l-am urmarit pana ce a parasit sanctuarul.

Martorii spun ca John T. Ernest, de 19 ani, a fost gonit din sinagoga de doi credinciosi, intre care un granicer care a deschis focul spre atacatorul care pleca cu masina, politia arestandu-l dupa scurt timp.

Mai devreme, intr-o scrisoare postata online cu numele sau, atacatorul spunea ca voia sa ucida evreii si il lauda pe atacatorul de la sinagoga din Pittsburgh si atacurile recente de la moscheea din Noua Zeelanda.

Politia spune ca Ernest e cercetat si legat de un atac prin incendiere la o moschee din California.

„Condamnam cu severitate acest rau manifestat prin antisemitism si ura, rau care trebuie infrant. Cred ca e ceva impovarator sa fii impuscat chiar in locul unde mergi sa te inchini.”

Iata antisemitismul in crestere din America si din intreaga lume!

Chiar in acest weekend, Congresul Mondial Evreiesc le-a atras atentia celor de la The New York Times pentru o caricatura publicata in editia internationala, in care premierul israelian Benjamin Netanyahu il conduce pe presedintele Trump, care e orb.

S-a scris pe Twitter: The New York Times a intrecut limita astazi, publicand o caricatura plina de metafore antisemite.

Publicatia The New York Times si-a cerut scuze. Michael Rydelnik, ai carui parinti au supravietuit Holocaustului, e un expert in antisemitism la Institutul Biblic Moody. „E ca o boala contagioasa care ramane mereu sub covor si uneori izbucneste in proportii epidemice, iar alteori se retrage.”

Cat despre micuta Noya, a carei familie s-a mutat recent din sudul Israelului, unde satul lor era atacat cu rachete din Gaza si care si-a vazut casa din California vandalizata cu graffiti antisemite...

Rabinul are un mesaj: „Terorismul nu va invinge, ci pacea si dragostea!”

Ernest a fost acuzat de ucidere din culpa si probabil i se vor adauga acuzatii de infractiune in fapte motivate de ura.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 276 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri