Atac terorist survenit la finele Zilei Independenței

Adaugat la :  17.05.2022

Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Doi teroriști palestinieni au pătruns în centrul orașului israelian Elad și au lansat un nou atac terorist. Unii se tem că atacul ar putea isca un nou război, sau ar putea aduce căderea guvernului israelian. Atacul terorist a survenit chiar la finele Zilei Independenței, când israelienii au sărbătorit nașterea națiunii lor din urmă cu 74 de ani.

Ariel Cohen, căpitan de poliție în districtul Rosh Ha’Ayin: Vorbim de câteva crime în orașul Elad. Din păcate, trei oameni au murit, trei cetățeni, iar alți câțiva răniți au ajuns la spital.

Chris Mitchell: A fost al șaptelea atac din valul de atacuri teroriste din ultimele două luni, care în total au ucis aproape 20 de oameni și au rănit cu zecile. Cei trei tați uciși joia trecută aveau între 30 și 40 de ani și au lăsat în urmă 16 copii. Așa cum au făcut-o și după alte atacuri teroriste, palestinienii au celebrat în Gaza trimițându-și dulciuri unii altora. Hamas a lăudat atacul de joi, în care doi teroriști au folosit un topor pentru a ucide și a mutila. În urmă cu doar câteva zile, liderul Hamas Yahya Sinwar i-a încurajat pe palestinieni să-i atace pe israelieni și chiar le-a recomandat unele arme.

Yahya Sinwar, liderul Hamas: Oricine are o armă de foc ar trebui să o pregătească, iar ceilalți, pregătiți satârul, toporul sau cuțitul !

Chris Mitchell: El a mai făcut un apel la palestinieni din Cisiordania să lanseze și mai multe atacuri.

Yahya Sinwar: Nu așteptați să ia cineva vreo decizie, operațiunile de tip lup singuratic s-au dovedit a fi extrem de eficiente.

Chris Mitchell: Recent, de Ziua Eroilor, israelienii au păstrat un moment de reculegere și i-au pomenit pe cei care au murit în războaiele și atacurile teroriste din Israel. Premierul Naftali Bennett a folosit oportunitatea pentru a deplânge modul cum palestinienii au ales de-a lungul anilor moartea în locul vieții.

Premierul Naftali Bennett: Dacă dușmanii noștri ar fi investit în viitorul lor măcar o zecime din energia pe care o investesc ca să ne facă rău, situația ar fi fost complet diferită. Dar ei au ales să preamărească moartea, ceea ce îi face să zacă în sărăcie, nenorocire și să se victimizeze constant.

Chris Mitchell: El a mai adăugat că există un element comun în toate atacurile teroriste suferite de Israel de-a lungul anilor.

Naftali Bennett: Caracteristicile diferă, dar motivația rămâne aceeași, aceea de a face un iad din viețile noastre de aici, din patria noastră.

Chris Mitchell: Îngrijorarea multora este că acest val de atacuri teroriste va aduce un alt război între Hamas și Israel, la fel ca anul trecut. Atacurile au crescut posibilitatea ca guvernul actual condus de Bennett să cadă. Se fac presiuni enorme ca Mansour Abbas, șeful partidului islamist, să părăsească coaliția. Cum guvernul are acum doar 60 de locuri în Knesset, dacă pleacă și numai unul sau doi miniștri, s-ar putea ajunge la alegeri anticipate. Referindu-se la ultimele săptămâni cu atacuri teroriste, fostul ambasador american în Israel, David Friedman, spune că presupusul pericol în care s-ar afla moscheea Al-Aqsa de la Muntele Templului este o acuzație adusă de zeci de ani. David Friedman, fostul ambasador american în Israel: Al-Aqsa este sub asediu este doar o minciună. N-a fost niciodată sub asediu, cu siguranță nu din partea Israelului sau a poporului evreu, în toată istoria sa. În 1929, masacrul de la Hebron, de la ce a pornit ? Din cauza unui zvon, cum că moscheea Al-Aqsa ar fi sub asediu. N-a fost adevărat nici atunci, dar au murit oameni. Ori de câte ori Hamas vrea să iște revolte, folosește cartea Al-Aqsa sub asediu. Mass-media va arăta doar poze cu oameni care aruncă pietre, niște fum și cam atât, dar acestea sunt doar o fracțiune din timpul petrecut de credincioșii musulmani în timpul Ramadanului la Al-Aqsa. Sunt tot felul de poze frumoase cu familii de musulmani la picnic, servind iftarul, masa de după postul lor din timpul zilei. Nicio națiune din istoria Muntelui Templului, a moscheei Al-Aqsa și a Cupolei Stâncii, nicio altă națiune în afară de guvernul israelian nu a făcut mai mult pentru a conserva și proteja drepturile credincioșilor musulmani, ca ei să se poată ruga liberi la al treilea cel mai sfânt loc din religia islamică. Acest lucru nu le convine dușmanilor Israelului, nici grupării Hamas și nici Autorității Palestiniene. Așadar, în timpul lunii lor sfinte Ramadan, când emoțiile oamenilor se întețesc, ei inserează această poveste. Va dispărea însă, fiindcă nu este adevărată. Acum, de ce multor oameni le pasă de aceasta ? Nimeni nu vrea violențe și nimeni nu vrea să vadă tulburare pe străzi.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 426, difuzată la Alfa Omega TV în mai 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.