Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Biblia prinde viață într-un musical

Adaugat la :  8.11.2019

Imaginați-vă: creștinii din Africa de Sud, locul de unde a pornit mișcarea BDS, binecuvântează Israelul cu un musical inspirat din Biblie! Asta s-a petrecut de curând, în cadrul unui musical ca pe Broadway, inspirat din cartea Daniel.

Corespondentul CBN pentru Orientul Mijlociu Julie Stahl ne prezintă acest reportaj.

Julie Stahl: Au spus că musicalul Daniel e un dar ce simbolizează prietenia, oferit cu dragoste din Africa de Sud.

Joe Niemand, creatorul și producătorul musicalului: Acest musical a fost creat cu scopul de a fi prezentat în Ierusalim. O parte a mesajului pe care l-am adus din Africa de Sud e faptul că marea majoritate a sud-africanilor, adică mai bine de 80%, rezonează cu valorile iudeo-creștine. Acest lucru nu se reflectă în politica dusă de guvernul nostru.

Creatorul și producătorul Joe Niemand spune că faptul că sud-africanii sunt împotriva Israelului nu e ceva benefic țării sale. El speră ca acest dar să înceapă să schimbe situația.

Joe Niemand: Dumnezeu a promis că-i va binecuvânta pe cei care binecuvântează Israelul. Asta spune Cuvântul lui Dumnezeu. Nu e nimic politic, ci e vorba de a crede ce spune Cuvântul Dumnezeului lui Israel și a-l lua ca atare.

Musicalul, care a fost pus în scenă la Teatrul din Ierusalim, urmărește să amestece povestea biblică a lui Daniel și a celor trei prieteni ai săi din Ierusalim cu stilul african.

Joe Niemand: În compoziție, sunt influențe ale unor armonii din Orientul Mijlociu, dar aranjamentele sunt africane. Aceasta a devenit puntea de legătură între Africa de Sud, Israel și conceptul de musical.

Spectacolul începe cu partea de dinainte ca babilonienii să dărâme zidurile Ierusalimului și să-i prindă pe Daniel și prietenii săi. Îi întâlnim pe împăratul Nabucodonosor și pe soția sa...

Vedem intrarea captivilor în Babilon...

Îl vedem pe Daniel interpretând visul lui Nabucodonosor.

Niemand a scris musicalul în mai puțin de șase luni. În mod miraculos, a găsit un teatru foarte din scurt și au început repetițiile.

Joe Niemand: Parcă aș visa. Totul a fost foarte din scurt și au avut loc multe minuni și iată că s-a întâmplat.

Ce părere are publicul ?

Spectator: A fost plin de viață. Spiritul Bibliei a fost redat minunat prin interpretarea actorilor. Pe mine m-a uimit faptul miraculos că totul a fost pregătit atât de repede. E de necrezut cum au reușit să facă repetițiile și să pregătească totul atât de repede.

Spectatoare: Locuiesc în Israel fiindcă familia mea a făcut alyiah. Dumnezeu ne conectează pe toți. A fost o interpretare uimitoare care m-a emoționat. E uimitor să vezi spiritul african transmis printr-o piesă biblică precum aceasta.

A fost cu adevărat uimitor, dar și foarte emoționant să vedem că Israelul e susținut astfel !

E clar că musicalul a fost un dar bine primit, iar producătorii speră că va continua să binecuvânteze Israelul, Africa de Sud și celelalte națiuni din toată lumea.

Julie Stahl a transmis pentru CBN News din Ierusalim !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 302 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.