Bibliile soldaților

Adaugat la :  9.06.2021

În data de 6 iunie s-au împlinit 77 de ani de la invazia Europei ocupate de naziști de către trupele Aliaților. Muzeul Bibliei îi cinstește pe soldații care au luptat în multe dintre războaiele Americii prin expunerea Bibliilor soldaților. Jenna Browder vine cu mai multe detalii.

Dr. Jeff Kloha, ofițer custode șef, Muzeul: Aceasta este galeria intitulată „Biblia în America”, unde vorbim despre influența pe care a avut-o Biblia de la pelerini până în prezent.

Jenna Browder, reporter CBN: Faceți cunoștință cu dr. Jeffrey Kloha, ofițerul custode șef al muzeului.

Dr. Jeff Kloha: Avem numeroase obiecte legate de ambele părți ale Războiului Civil și care dovedesc faptul că Biblia a fost o sursă de mângâiere și de încurajare pentru soldații din ambele părți la un nivel personal.

Jenna Browder: În acest caz, este vorba de obiectele care au aparținut lui George Room, care a slujit într-unul dintre primele regimente afro-americane.

Dr. Jeff Kloha: El este fotografiat în uniforma militară. Este minunat să avem toate aceste obiecte de la un astfel de individ.

Jenna Browder: E bine să ai o poză cu obiectele cuiva.

Dr. Jeff Kloha: Da, iată un bărbat din 1864, care folosește această Biblie.

Jenna Browder: Există și un americanism faimos.

Dr. Jeff Kloha: ”Imnul de bătălie al Republicii” a fost un cântec al Războiului civil scris de Julia Ward Howe.

Jenna Browder: Ea este în poză?

Dr. Jeff Kloha: Da, e vorba de ea. Ea a scris acest cântec la aproximativ 1,6 kilometri de aici, în Hotelul Willard.

Jenna Browder: Ea a scris cântecul pentru a susține trupele.

Dr. Jeff Kloha: Și, cum a spus ea, pentru a înlocui cântecele mai puțin religioase care se cântau în acele vremui.

Jenna Browder: În culise, Geff ne duce în subsolul muzeului, unde ține și mai multe Biblii de pe vremea războiului. Această scrisoare a fost scrisă de președintele Woodrow Wilson în 1917, și încuraja soldații să citească Biblia.

Dr. Jeff Kloha: Proclamația a fost publicată în aceste Biblii mici de buzunar, care au fost distribuite soldaților.

Jenna Browder: Apoi mai este asta.

Dr. Jeff Kloha: Aceasta este o Biblie de pe vremea Războiului Civil. De fapt, este în limba germană.

Jenna Browder: De ce este unică?

Dr. Jeff Kloha: Vedeți acea pată? E cu siguranță o pată de sânge care a ajuns pe Biblie și a lăsat acea pată în timpul Războiului Civil.

Jenna Browder: Uimitor!

Dr. Jeff Kloha: Vedem prețul plătit din cauza războiului și prețul pe care l-au plătit pentru a menține pacea noastră.

Jenna Browder: O Biblie este deosebit de importantă pentru Jeff.

Dr. Jeff Kloha: Pe aceasta am pus-o aici. Ea nu face parte din colecția muzeului. A fost Biblia bunicului meu, John Flak. El a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Jenna Browder: Bunicul lui Jeff a participat la Ofensiva din Ardeni.

Dr. Jeff Kloha: El a primit această Biblie de la pastorul său. Coperta Bibliei este din piele și se poate vedea că este foarte uzată. Cu siguranță a luat-o cu el peste tot în echipamentul său de bătălie.

Jenna Browder: La etaj sunt mai multe Biblii unice, printre care se află și Bibliile donate de foști președinți ai Statelor Unite, ca Biblia lui Donald Trump. Cea mai nouă achiziție a muzeului este o Biblie de la președintele Jimmy Carter primită cu doar câteva luni în urmă.

Dr. Jeff Kloha: Pe prima pagină se află numele și numărul de telefon al unui învățător de la școala duminicală de la Biserica First Baptist aici, în Washington. Știm din arhivele prezidențiale că el a mers la acea biserică de 60 de ori în timpul mandatului său.

Jenna Browder: Dacă nu reușiți să ajungeți la muzeu, multe dintre aceste Biblii sunt expuse pe site-ul muzeului. Vizitați site-ul și le puteți vedea acolo.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 882, difuzată la Alfa Omega TV în iunie 2021.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
Cod de conduită profesională