Biserica din China este supravegheată de Partidul Comunist Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  4.09.2020

În China, Biserica se confruntă cu una dintre cele mai grozave persecuții din ultimele decenii. Una dintre metodele principale folosite de stat pentru a monitoriza și a urmări credincioșii este prin tehnologia de supraveghere la nivel național. Recent, Greg Musselman de la The Voice of the Martyrs Canada a stat de vorbă cu Bob Fu de la China Aid despre această situație.

Greg Musselman: Vreau să vorbesc despre câteva relatări. Este vorba de The Fellowship of Righteousness Church din Wuhan. În acest oraș a izbucnit pandemia cauzată de noul coronavirus. Pastorul Luo a fost arestat deoarece a vorbit așa cum vorbim noi, prin videoconferință, cu alți pastori și lideri despre metode de vestire a Evangheliei și despre modul în care pot fi ajutați oamenii în timpul pandemiei. El a fost arestat. Am ajuns la punctul în care credincioșii și liderii sunt arestați deoarece sunt online.

Bob Fu: Da. Aceasta este o nouă trăsătură a legii brutale a președintelui Xi Jiping, și anume autoritarismul digital. Partidul Comunist Chinez se folosește de tehnologia avansată de supraveghere și astfel China a devenit un stat polițist. Până în 2025, numărul chinezilor urmăriți prin camere de supraveghere facială în China va fi de 2,6 miliarde de persoane.

Greg Musselman: Uimitor!

Bob Fu: Vorbim de 2,6 miliarde de persoane, ceea ce înseamnă că fiecare cetățean chinez va fi urmărit de cel puțin două camere de supraveghere facială de la dormitor la fiecare colț de stradă, indiferent unde s-ar duce. Astfel, Biserica este puternic persecutată prin autoritarismul digital. Bisericilor li s-a cerut să instaleze aceste camere de recunoaștere facială la amvon și câte o cameră în fiecare colț al bisericii pentru a putea monitoriza dacă sunt prezenți membri ai Partidului Comunist, ai Ligii Tinerilor Comuniști, funcționari de stat sau militari, oameni dintr-o categorie sensibilă. Dacă îi găsesc la biserică, îi arestează pe loc sau la locul de muncă.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 842, difuzată în septembrie 2020.

Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește noua pagină de Facebook Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.