Biserica din România dorește să adopte o atitudine biblică față de Israel Știre Mapamond Creștin

Adaugat la :  26.06.2020

Orientul Mijlociu continuă să fie o zonă tensionată și să atragă atenția întregii lumi. Biserica este și ea interesată de ceea ce se întâmplă, mai ales în ceea ce privește perspectiva spirituală din regiune.

Evenimentele din Orientul Mijlociu rămân în atenția întregii lumi. În istoria modernă, marile puteri și organizații internaționale au încercat să găsească soluții pentru a pune capăt conflictelor dintre lumea arabă și Israel. Cea mai recentă inițiativă este planul de pace propus de președintele american Donald Trump, prin care Israelul ar putea integra vechile regiuni Iudeea și Samaria în statul evreu.

Creștinii trebuie să înțeleagă aceste evenimente din perspectiva Bibliei.

Cristian Barbosu, pastor, Biserica Harvest - Arad: Eu cred că o biserică, un slujitor, un credincios care nu pricepe că Israelul e rădăcina familiei noastre, și că în el am fost altoiți, și asta înseamnă să-l trateze cu respect și să se roage pentru pocăința și mântuirea lor, un astfel de credincios, slujitor sau biserică eu nu cred că a citit Biblia cu adevărat.

În ultimii ani, diverse studii indică faptul că, în lume, antisemitismul este în creștere. O asemenea mentalitate se observă chiar și în creștinism, spun unii lideri creștini.

Dinu Onea, pastor, Biserica Credinței Logos - Baia Mare: Cu toții știm că, chiar și în creștinism este o antiteză și așa un subtil antisemitism. Și nu este biblic. Noi nu credem în teoria substituirii, a faptului că Biserica a înlocuit Israelul. Israelul are rolul lui, și locul lui, și scopul lui în economia lui Dumnezeu. Și Biserica are rolul, scopul și planul bine întemeiat și bine stabilit de Dumnezeu în economia Lui.

Aurelian Barbu, pastor, Biserica Dunamis - București: Vreau doar să atrag atenția. Antisemitismul poate să aducă blestem și restriște. Antisemitismul poate să aducă blocaje în viața oamenilor, dacă au fost cuvinte pe care le-ați spus împotriva poporului lui Dumnezeu. Ceea ce vreau să spun este că nu neapărat toți oamenii aceia sunt perfecți. Nu. Probabil fac multe greșeli. Ceea ce vreau să spun este că legământul lui Dumnezeu cu Israel este un legământ pe care El a făgăduit că îl va împlini până la sfârșitul vremurilor și chiar în necazul cel mare Dumnezeu are o protecție specială și are aleși în Israel care vor fi ocrotiți special de El pe baza unui legământ.

Potrivit Scripturii, cei care binecuvântează Israelul vor fi binecuvântați.

Răzvan Mihăilescu, pastor, Biserica Râul Vieții - București: Felul în care te poziționezi față de Israel ca biserică și ca individ, așa cum spuneam, dar și ca națiune va fi judecat de Dumnezeu. Dumnezeu are un legământ cu acest popor pe care și l-a ales, și noi credincioșii nu ar trebui să avem nicio problemă pentru că și pe noi ne-a ales, și noi suntem altoiți în măslin, în această tulpină.

Poporul evreu, așa cum spune Biblia, a fost ales de Dumnezeu. Este important ca oamenii să aibă o perspectivă echilibrată asupra acestei națiuni și să se ferească de posibile extreme.

Cristian Șoimaru, pastor, Biserica Internațională - București: Trebuie să înțelegem că Dumnezeu a dat o favoare și un plan chiar dacă anumite detalii sunt mai greu de deosebit și de înțeles. Mai văd și o altă extremă însă. Uneori sunt unii care consideră că orice acțiune a Guvernului israelian e o acțiune bună, binecuvântată de Dumnezeu și care trebuie susținută. Nu cred că asta ne învață Biblia.

Chiar dacă traversăm vremuri dificile, Biserica din România dorește să aibă o poziție biblică față de Israel.

Aurelian Barbu, pastor, Biserica Dunamis - București: Biserica trebuie să aibă o atitudine deschisă, o atitudine prin care să cerceteze lucrurile, să studieze ceea ce se întâmplă în raport cu Israel din punct de vedere istoric, din punct de vedere politic, din punct de vedere spiritual și, chiar mai mult, Biserica cred că trebuie să binecuvânteze pe Israel.

Dinu Onea, pastor, Biserica Credinței Logos - Baia Mare: Vreau să mulțumesc mult poporului evreu, cu toate că este contestat, cu toate că unii creștini spun că ei l-au omorât pe Mesia, și așa este, cu toate că a fost blamat și a fost de atâtea ori persecutat, nu mai departe în Al Doilea Război Mondial a fost așa o persecuție. Dumnezeu are o dragoste aparte pentru poporul Israel și noi, ca și biserică, suntem chemați să binecuvântăm Israelul.

Cristian Șoimaru, pastor, Biserica Internațională - București: Ne rugăm ca și-n aceste vremuri credincioșii din România și de pretutindeni să găsească această măsură echilibrată, să binecuvânteze Ierusalimul, să binecuvânteze acea zonă și să fie pace după planul lui Dumnezeu pentru că, uneori, pacea nu înseamnă absența tensiunilor, ci înseamnă Pacea aceea, cu „P” mare, de la Dumnezeu.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 832, difuzată în iunie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional.
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.