Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Biserica în vreme de pandemie Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  4.12.2020

Sezonul sărbătorilor din 2020 va fi diferit pentru mulți dintre noi. Un nou val de coronavirus își pune amprenta pe familii și pe întrunirile din biserici. Însă așa cum ne spune Tara Mergener de la CBN, asta nu înseamnă că bisericile și organizațiile nu trebuie să se implice în astfel de vremuri fără precedent.

Tara Mergener: Experiența în a ajuta oamenii care se confruntă cu tragedii și dezastre permite comunităților de credincioși să câștige încredere, să reducă frica și să răspândească speranță acolo unde e mare nevoie.

Femeie: În prezent, întrunirile religioase devin focare de Covid.

Tara Mergener: Restricțiile din cauza pandemiei se intensifică în întreaga țară.

Bărbat: Am afișat noi instrucțiuni în lăcașurile de închinare.

Tara Mergener: Bisericile trebuie să rămână creative.

Femeie: Cum ați trăit această experiență?

Joel Osteen: Slujesc de 20 de ani. Am fost nevoit să îmi imaginez că audiența e prezentă și să ignor faptul că toate scaunele sunt goale.

Tara Mergener: Toate acestea pentru a garanta o închinare semnificativă, răspândirea speranței și încurajarea părtășiei într-o vreme de pandemie necruțătoare.

Preot: Cu ajutorul solidarității și noi vom reuși.

Tara Mergener: Totuși, interacțiunile noastre sociale și spirituale sunt limitate de lege în multe cazuri.

Bărbat: S-au reluat serviciile în biserici aici, în New York, însă cu o prezență redusă.

Tara Mergener: De la apariția noului coronavirus, am văzut modul în care singurătatea, frica și stresul pot fi copleșitoare.

Stephen Grcevich: Biserica e primul loc unde se duc oamenii în vreme de criză și unde caută ajutor. Biserica poate acorda consiliere pe loc sau alte servicii de susținere.

Ernest Clover: Sunt de părere că Domnul ne cheamă să coborâm din barcă, așa cum a făcut și cu Petru.

Tara Mergener: Ernest Clover de la DC’s Dream Center spune că dacă mergem în acea direcție divină, atunci ne bazăm pe credință.

Ernest Clover: Nu știu care este ”țărmul celălalt”, nu știu cât de mare va fi furtuna. Doamne, Îți mulțumim pentru această oportunitate de a veni azi aici.

Tara Mergener: Având binecuvântarea din partea echipei sale, Clover și Dream Center au susținut comunitatea.

Iris Lamberson: Șapte zile pe săptămână distribuim produse neesențiale, iar aceasta a fost o schimbare drastică. Câte, mai exact?

Bărbat : Unul rece și unul cald.

Tara Mergener: Pentru moment, pun deoparte alte programe ale comunității pentru a se concentra pe împărțirea hranei.

Dephanie Jordan: Lucrez acolo în fiecare sâmbătă, la o piață în aer liber, unde se distribuie produse pentru toată lumea.

Tara Mergener: Și alte produse pentru a ajuta nevoiașii.

Edward Sloane: Ajut la pregătirea porțiilor de mâncare, care sunt distribuite zilnic, încă din 16 martie.

Mark Barber: Ajută. În prezent nu câștig foarte mult, dar ajută.

Ernest Clover: Distribuim 50.000 de porții prin acea fereastră și din acea casuță mică. Am distribuit peste 100.000 de produse de igienă și alimente neperisabile prin Dream Center și produse proaspete pentru nevoiași.

Tara Mergener: Asemenea bisericilor și organizațiilor din altă parte.

Ernest Clover: Fundația și structura societății au fost zguduite.

Tara Mergener: Oamenii vin la centru, tânjind nu doar după mâncare.

Iris Lamberson: Chiar și atunci când nu împărțim bunuri, ei vor să stea de vorbă cu noi.

Tara Mergener: O nevoie de bază, care pentru unii nu mai este satisfăcută cu ușurință și care, potrivit medicilor, poate avea consecințe grave. În timp ce guvernul și sistemul de sănătate se ocupă de testare, de măști și de distanțare socială, potrivit doctorului Steven Gasiewicz, organizațiile joacă un rol esențial în diminuarea izolării sociale, resimțită de așa mulți oameni.

dr. Steven Gasiewicz: E important să poți să oferi oamenilor speranța pe care o avem în Isus Hristos și să poți să oferi oportunități pentru a relaționa. Ca biserică, suntem într-o poziție unică și putem purta de grijă oamenilor, îi putem încuraja și le putem da speranță.

Tara Mergener: Potrivit experților, lucrarea bisericilor în timpul acestui sezon de sărbători poate fi mai importantă decât în perioada premergătoare pandemiei. Acum, oamenii se pot simți singuri, iar unele dintre rudele voastre și prietenii voștri pot fi deprimați.


Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 855, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.