Biserica spionată din China

Adaugat la :  13.02.2020

În ciuda recordului în domeniul slujirii dovedit de bisericile din China, acestea continuă să fie persecutate de guvern. Din anumite puncte de vedere, persecuția seamănă cu cea descrisă în Apocalipsa. Însă, în loc de icoana fiarei, cetățenii chinezi au nevoie de un număr bun de credite sociale determinate de guvern. Dale Hurd vine cu detalii.

Dale Hurd, reporter: China a inițiat combinarea unei tehnologii de supraveghere tipică unui regim politic totalitar, cu un sistem social de credite pentru a persecuta Biserica. Există temeri că acest sistem de represiune se va răspândi în întreaga lume. Guvernul comunist din China decide ce este un comportament bun sau unul rău, apoi acordă credite sociale. Dacă cineva nu ajunge la un anumit număr de credite, nu poate beneficia de servicii de bază, nu poate călători. Guvernul implementează acest sistem împotriva credincioșilor.

David Curry, Open Doors USA, președinte: Ei au introdus supravegherea invazivă în biserici. Închid bisericile în case care nu colaborează, arestează păstorii care nu acceptă sistemul lor de supraveghere.

Dale Hurd: David Curry este președintele lucrării Open Doors.

David Curry: Legat de persecuția creștinilor din China, este înspăimântător faptul că guvernul chinez creează un model al persecuției pentru alte regimuri din lume. Și o fac prin supraveghere. Creditele sociale se dau în funcție de comportamentul creștinilor. Dacă merg la biserică, își duc copiii la școala duminicală, acestea sunt considerate comportamente negative.

Dale Hurd: Creștinii din China au fost supuși unei persecuții brutale după preluarea puterii de către comuniști. Timp de decenii, credincioșii au fost executați sau trimiși în lagăre. Însă a apărut o mișcare puternică a bisericilor în case. În prezent, China găzduiește una dintre comunitățile cele mai mari din lume. Dar președintele Xi (Cii) îi consideră o amenințare și în timpul regimului său s-a intensificat persecuția. Recent, guvernul a dat ordin ca în toate bisericile să se predea ideologia comunistă și ei îi supraveghează pentru a se asigura că o fac. Mulți creștini chinezi trebuie să treacă printr-un control dotat cu recunoaștere facială și cu un cititor de amprentă atunci când intră într-o biserică.

Femeie creștină din China: Dacă nu am fi de acord să ne înregistrăm la stat, atunci biserica ar deveni ilegală, iar oficialitățile guvernamentale ar veni azi.

Dale Hurd: Curry se teme deoarece guvernul chinez tocmai a prezentat multor națiuni din lume cum să persecute cu mai multă eficacitate creștinii și alte minorități.

David Curry: Acesta poate fi un model de persecuție și pentru alte regimuri. Iranul și alte state doresc să cumpere această tehnologie și China este dispusă să o vândă.

Dale Hurd: Un sistem paralel a fost deja aplicat în Statele Unite. Silicon Valley ajută companiile și chiar și aplicațiile să identifice și să interzică acei oameni pe care ei îi consideră a fi răi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 813 – februarie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri