Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Biserici implicate in viata comunității afectate de inundații

Adaugat la :  9.12.2019

După ce inundații extreme au adus ravagii în nordul Angliei, bisericile au ieșit pe teren, oferind ajutor practic și spiritual unui număr mare de familii ale căror vieți au fost devastate de dezastru.

Pastorul campusului bisericii „Legacy” Church din Doncaster, Matt Boyle, explică mobilizarea rapidă a bisericii în unele dintre cele mai afectate zone.

Matt Boyle, pastor: Am fost să vizităm câteva persoane pentru a vedea ce nevoi sunt. Am trimis echipa să ajute la curățenie în unul dintre parcurile pentru rulote.

Fiecare rulotă fusese întoarsă cu susul în jos. În momentul de față, două echipe se află în două dintre cele mai devastate zone. S-au alăturat comunității de acolo. E uimitor să vezi biserica alăturându-se comunității !

În acest fel, oamenii văd cum lumina bisericii strălucește în cele mai teribile circumstanțe în care se află ei.

Boyle spune că, acum când temperaturile scad, și Crăciunul se apropie, ei distribuie pachete esențiale pentru a ajuta familiile să treacă prin lunile grele de iarnă care vor urma.

Matt Boyle, pastor:„De asemenea, lucrăm împreună cu organizațiile locale pentru a oferi cadouri de Crăciun. Multe familii ne-au spus că le-au fost distruse cadourile pregătite. Nu sunt acoperite de asigurare.

Câteva sute de oameni au venit să împacheteze coșulețe, cadouri, cutii conținând soluții pentru curățenie, participând la activitățile practice pe care pe putem face acum.

Voluntarii de la biserica „Legacy” Church ne spun ce îi motivează să renunțe la timpul liber pentru a oferi ajutor.

Sophie, voluntară: Doncaster se află într-o perioadă dificilă și noi, biserica, vrem să ajutăm comunitatea. Iubesc oamenii !Vreau să ajut cât de bine pot.

Jodie, voluntară: Oamenii văd la televizor starea dezolantă și își doresc ca persoanele afectate să fie bine. Dar noi suntem la o aruncătură de băț de ei și putem face ceva în legătură cu asta. Am vrut să ne punem mințile la lucru și să adunăm bani pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru.

Philip: În anul 2007, comunitatea în care mă aflu a fost inundată. Îmi amintesc prin ce am trecut și vreau să fac parte dintre cei care îi ajută acum pe cei loviți.

Stewart, care locuiește în parcul de rulote, spune că ajutorul venit din partea bisericii a fost ca un colac de salvare.

Stewart, locuitor al parcului de rulote: Bisericile au fost extraordinare! Au venit cu mâncare și băuturi calde, au pus umărul la curățenie, fantastic!

Între timp, organizația CBN dedicată ajutorării în zona Europei, „Operation Blessing”, strânge fonduri și susține lucrarea bisericii „Legacy Church” din Doncaster, care demonstrează dragostea lui Isus și altor oameni precum Stewart.

Liderul senior al bisericii este Del Jones.

Del Jones, lider bisericesc: Parteneriatul cu „Operation Blessing” este uimitor, deoarece concetățenii au nevoie de susținere și putem lucra pe teren. Noi plantăm semințe, dar există oameni în cadrul „Operation Blessing” care ne ajută prin rugăciunile lor, dar și financiar.

Repartizăm fondurile primite, slujind comunitatea cât de bine putem.

Jones a conshis explicând dedicarea congregației de a servi comunitatea în timpul crizei, având pe termen lung compasiunea lui Hristos.

Del Jones, lideră: Oamenii pot fi loviți pe plan emoțional. Situația poate aduce un stres suplimentar în familii, în relațiile dintre soți, și trebuie să vedem imaginea de ansamblu al impactului pe care inundațiile îl pot avea asupra vieților oamenilor și trebuie să ne pese de ei în fiecare aspect al vieții.

Nu ne rezumăm la activitățile practice de curățenie, ținem cont de faptul că situația cu care se confruntă semenii noștri are și o dimensiune emoțională, iar noi trebuie să îi susținem.

Nenumărate persoane beneficiază de dragostea în acțiune dovedită de creștinii din zonă și sperăm că se vor iarna aceasta se vor întâlni și cu harul mântuitor al lui Isus.

Peter Wooding pentru Global News Alliance, cu un reportaj din Doncaster, Anglia

Sursa: Global News Alliance

Urmărește ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.