Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Campania despre înțelegerea vremurilor și săptămâna pro-Israel la Alfa Omega TV

Adaugat la :  13.05.2020

una mai la Alfa Omega TV este consacrată unei campanii mediatice intitulată generic „Înțelegerea vremurilor”, care include și săptămâna pro-Israel.Evenimentele care au loc în societate ne influențează viața. Scandalurile politice sunt la ordinea zilei, tensiunile internaționale se acutizează, omenirea se confruntă cu epidemii, violența se amplifică, iar manipularea și dorința de dominare sunt tot mai vizibile. De aceea este nevoie să vedem ce se întâmplă în jurul nostru. Prin campania „Înțelegerea vremurilor” din luna mai, Alfa Omega încearcă să ajute creștinii să înțeleagă vremurile.


Sorin Pețan, coordonator campania „Înțelegerea vremurilor”: E foarte important să analizăm actualitățile să vedem ce se întâmplă. Ceea ce încercăm să facem noi este să oferim perspective. Nu neapărat să luăm o parte anume sau să împingem o anumită idee, ci să arătăm diverse perspective pentru a ajuta oamenii să înțeleagă lucrurile, să decidă pentru ei ce să facă, să-și lărgească orizontul, să înțeleagă cum să se comporte, ce să înțeleagă din spatele anumitor realități, anumitor știri pe care le văd la televizor sau pe internet. De asemenea, să înțeleagă și miza spirituală a tensiunilor actuale din Orientul Mijlociu.


Pe parcursul lunii mai, pe canalul Alfa Omega TV, dar și în mediul online, cei care doresc pot afla informații despre zonele de conflict de pe glob, despre Orientul Mijlociu, raportarea Bisericii la provocările actuale și despre planul lui Dumnezeu. Creștinii sunt provocați să discearnă vremurile și să înțeleagă Scripturile pentru a ști ce să facă.


Marius Birgean, pastor, Biserica Emanuel – Timișoara: Noi nu putem să fim detașați de evenimentele din jurul nostru chiar dacă ele ne bulversează, poate, prin amploarea lor creează panică, teamă cu privire la viitor. Dacă avem o înțelegere biblică asupra realității, lucrurile acestea își vor căpăta, să zic așa, rolul lor în planul lui Dumnezeu și, ca și credincioși, vom fi mai bine echipați ca să ne raportăm la ele. Așa-numita „politică a struțului”, la care ați făcut referire, la izolarea credincioșilor în ghetourile lor, în preocupările lor individuale sau cel mult restrânse la biserica locală din care fac parte, ea este bună, dar nu este suficientă. Ca și credincioși avem nevoie de o înțelegere biblică asupra realității fără să cădem în derozoriu.


Unul dintre aspectele importante pentru creștini este raportarea la Israel. Din acest motiv, campania de înțelegere a vremurilor include și o săptămână dedicată poporului ales de Dumnezeu.


Sorin Pețan, coordonator campania „Înțelegerea vremurilor”: Un loc special îl ocupă și situația din Orientul Mijlociu, din Israel, din Iran. Sunt tensiuni acolo destul de serioase. Noi considerăm că Biserica este altoită în Israel, conform pasajului din Romani capitolul 11 și nu numai, și încercăm să privim în acea regiune ca să înțelegem ce se întâmplă, care este miza dintre israelieni și palestinieni, care este situația cu Iranul, situația extrem de complicată și de tensionată din Siria și să încercăm pur și simplu să ajutăm oamenii să înțeleagă, să vadă actualitățile, poate să le privească dintr-o altă perspectivă și să își deschidă mintea despre anumite lucruri. Și să se roage.


Marius Birgean, pastor, Biserica Emanuel – Timișoara: Ca și creștini nu putem să fim decât filosemiți, să iubim poporul Israel, să ne rugăm pentru mântuirea lor, să ne rugăm pentru acel moment în care mahrama să se ridice de pe ochii lor și ei să vadă cu adevărat cine este Cel pe care Dumnezeu l-a rânduit pentru restaurarea lor. Acela este Domnul Isus Mântuitorul, Cel care a venit acum 2000 ani, a murit, a înviat, s-a înălțat la dreapta Tatălui și urmează să vină a doua oară să judece viii și morții.


De 14 ani, în săptămâna dedicată Israelului, Alfa Omega organizează evenimente specifice de rugăciune, dar anul acesta, din cauza pandemiei, conferința pro-Israel nu poate avea loc.


Biblia spune despre fiii lui Isahar, un trib din vechiul Israel, că ei se pricepeau la înțelegerea vremurilor și știau ce să facă. Și noi putem să observăm semnele biblice și să încercăm să luăm decizii înțelepte.


Urmărește documentare, filme, articole și alte materiale excepționale pe canalul Alfa Omega TV, pe site-ul www.alfaomega.tv și pe pagina de facebook Alfa Omega TV. Să înțelegem împreună vremurile! Luna mai, lună tematică „Înțelegerea vremurilor” la Alfa Omega TV.


Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 826, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.